LokalnoVijesti

Općina Trnovec Bartolovečki za prvu ovogodišnju naknadu za bebe izdvojila čak 25 tisuća kuna!

Roditelji 12 novorođenčadi primili naknadu

Roditelji 12 novorođenih na području Općine Trnovec Bartolovečki u četvrtak su primili novčanu naknadu koja se redovito isplaćuje iz općinskog proračuna kako bi im se olakšali prvi mjeseci u životu njihove djeci koji su često financijski i najzahtjevniji. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj podjeli jednokratnih novčanih pomoći, kako se često ističe, što je samo početak brige za najmlađe mještane općine.

U proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu osigurali smo 140.000 kuna za potpore roditeljima novorođenog djeteta. Prošle smo godine imali 55 novorođenih u općini, a dvije prije toga 56. Nadamo se da ćemo i ove godine biti na približno istim brojkama a kamoli sreće da bude još više jer najmanji problem je osigurati dodatna sredstva. Ovom prilikom poručujem roditeljima da je to početak pomoći općine kroz brigu za naše najmlađe mještane” rekao je načelnik Općine HNS-ov Zvonko Šamec te nastavio:

S 1,6 milijuna kuna za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima, financiranjem „predškole“ s 320.000 kuna te prigodnih poklona, dječjih priredbi, ranog učenja stranog jezika i pomoćnika u zajedničkom iznosu od 95.000 kuna, to je ukupno 2 milijuna i 155 tisuća kuna za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi ” rekao je Šamec.

Za odgoj i osnovno obrazovanje Općina Trnovec Bartolovečki u ovoj godini planira izdvojiti 725.300 kuna, a za srednjoškolsko i visoko obrazovanje, u što su uključene stipendije čiji su mjesečni iznosi, prošle godine povećani, još 289.000 kuna.

Inače, Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2.000 kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. Za prvu ovogodišnju podjelu naknada iz proračuna je izdvojeno 25 tisuća kuna.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close