LokalnoVijesti

Općina Vidovec s Udrugama potpisala ugovore vrijedne 175. 500 kuna: ‘Nije nam nimalo žao novaca!’

Izdvajanje Općine Vidovec za organizacije civilnog društva u 2019. godini premašilo vrtoglavih 920.000 kuna

Temeljem provedenog javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga u 2019. godini, u ponedjeljak 08. travnja općinski načelnik Bruno Hranić potpisao je s predstavnicima udruga koje djeluju na području Općine Vidovec ugovore o dodjeli financijskih sredstava .

Ukupno je sklopljeno 15  ugovora  ukupne vrijednosti 175.500 kuna čime je izdvajanje Općine Vidovec za organizacije civilnog društva u 2019. godini premašilo vrtoglavih 920.000 kuna. Iako je iznos koji se izdvaja za udruge znatno velik, općinski načelnik Bruno Hranić ne žali te dodaje:

„ Svjesni smo da Općina izdvaja ogromne novce za organizacije civilnog društva, počevši od sportskih udruga za koje ćemo ove godine izdvojiti oko 455.000 kuna i vatrogasnih društava za koje će se izdvojiti  262.000 kuna. Prošle smo godine za DVD Nedeljanec-Prekno izdvojili oko 150.000 kn za navalno vozilo koje im je bilo prijeko potrebno, a također smo izdvojili oko 54.000 kuna za uređenje vatrogasne garaže u Društvenom domu u Nedeljancu.  Što se tiče ostalih udruga, njima osim za programe, doniramo sredstva i za proslavu njihovih obljetnica. Velika su to sredstva, no nije nam nimalo žao zbog toga. Štoviše, da nam proračun to dopušta izdvajali bismo i više jer naše udruge rade kroz cijelu godinu i imaju vidljive rezultate, pokreću društveni život , djeluju na dobrobit svih naših mještana i stvaraju pozitivne promjene u našoj sredini.“

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close