LokalnoVijesti

Općina Vinica i ove godine dobila najvišu ocjenu za transparentnost proračuna

Hvala djelatnicima jedinstvenog upravnog odjela naše Općine na predanom radu, a onima koji nas nemilice blate i prozivaju želim svako dobro, izjavio je načelnik Marijan Kostananjevac

Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate šestog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Općina Vinica ponovno je dobila najvišu ocjenu transparentnosti – 5 te se i ove godine svrstala u najtransparentnije jedinice lokalne samouprave.

U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama Općine Vinica, a to su:

  • izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018.;
  • izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019.;
  • prijedlog proračuna za 2020.;
  • izglasani proračun za 2020.;
  • proračunski vodič za građane za 2020.

– Lijepi je osjećaj kada Vam Institut za javne financije ponovno dodjeli najvišu ocjenu transparentnosti. To je rezultat uspješnog, efikasnog i predanog rada, pogotovo sada kada ste u prilici čitati svakakve gluposti koje su usmjerene na općinske djelatnike i moje suradnike. Hvala djelatnicima jedinstvenog upravnog odjela naše Općine na predanom radu, a onima koji nas nemilice blate i prozivaju želim svako dobro, izjavio je načelnik Marijan Kostananjevac.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close