Foto vijestIzdvojenoLokalnoVijesti

Općina Vinica u problemima: Načelnik se obratio građanima “Ovo je doista nedopustivo, molim žitelje Općine za razumijevanje”

Pogledajte prizore iz Općine Vinica!

Naćelnik Općine Vinica odlučio se putem medija obratiti nezadovoljnim građanima i  uliti im barem trunku nade u rješavanje problema s puknućem cijevi koji ih muče.

Dana 3.lipnja ove godine oko 15,oo sati došlo je do puknuća magistralnog vodovoda koji vodi prema prepumpnoj stanici u Marčanu, kod kamenoloma. Pošto se radi o magistralnom vodovodu, prilikom kvara došlo je do izlijevanja enormno velikih količina vode koje su djelomično poplavile podrume obližnjih obiteljskih kuća i dio Gornje ulice, ali i dio Viničke ulice u Marčanu.

Od tada pa sve do danas osim popravka cijevi, dio Gornje ulice ostao je nesaniran te mještani s pravom negoduju jer je od kvara prošlo gotovo mjesec dana.

Tražeći pomoć Žitelji Gornje ulice obratili su se i Općini opravdano prozivajući nadležne.

Iako Općina Vinica nije nadležna jer se kvar dogodio na lokalnoj cesti LC 25018 koja je u naležnosti Županijske uprave za cesete, mještani su u pravu jer ovo je doista sramota od strane „naše zajedničke komunalne firme“ VARKOM-a čije rukovodstvo u posljednje vrijeme nema ni trunke razumijevanja za takve intervencije na područjima van grada Varaždina.

Ista stvar se događa i u Gornjem Ladanju gdje radovi na Aglomeraciji stoje više od godinu dana, a nitko ne želi sanirati postojeće dionice koje su praktično neuvjetne za promet.

Žitelji tog područja Gornjeg Ladanja uporno se obraćaju nadležnima u Varkomu, ali bez rezultata.

Ovo je doista nedopustivo, stoga kao načelnik molim žitelje Općine za razumijevanje , a nadležne u Varkomu da se prime posla i počnu funkcionirati kao komunalna firma, a ne gradska , inače ćemo svi iz dana u dan upadati u sve veće probleme” izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

??
??
??
??
??

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close