LokalnoVijesti

Općini Vinica odobreno financiranje u iznosu od 100% za rekonstrukciju vatrogasnog doma

Od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu, i ruralnom razviju

Općina Vinica primila je Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu, i ruralnom razviju, koja odobrava 100%- tni iznos financiranja i to u iznosu od 2.342.916,18 kuna za rekonstrukciju postojećih prostorija DVD-a Vinica.

Prošle godine Općina je podnijela zahtjev za Podmjeru 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – SEKTOR INFRASTRUKTURA, koji je pozitivno ocijenjen te se u tom sektoru planira rekonstrukcija postojećih prostorija DVD-a Vinica.

Rekonstrukcijom postojećih prostorija DVD-a Vinica omogućiti će se nesmetan rad, razvoj i dugoročno održiv rad DVD-a u tehnički ispravnim uvjetima. Poboljšani i adekvatniji uvjeti rada osiguravaju bržu te pravovremenu reakciju operativaca DVD-a u slučaju požara, poplava, potresa te drugih situacija u kojima se vrše intervencije DVD-a.

Općina Vinica će korištenjem novog prostora imati mogućnost zajedničkog djelovanja te razmjenu ideja i mogućnost pokretanja više projekata od općeg interesa svih skupina građana, od djece, mladih osoba treće životne dobi te svih zainteresiranih. Nove prostore koristiti će sve udruge, ali prioritet i najvažnije je vatrogastvo koje u Vinici postoji već 130 godina.

Ovo je plod dobre suradnje Vlade Republike Hrvatske, resornog ministarstva i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je i ovom prilikom rezultirala pozitivnim ishodom, izjavio je načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, te je zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Tolušiću, ravnateljici Agencije Copić i svakako saborskom zastupniku Križaniću i Stričaku.

Tags

Povezani Članci

Close