Sport

OPET RASTURALI H.K.Ludbreg uspješno nastupio na tradicionalnom turniru u austrijskom Soedingu

Na međunarodnom turniru u slobodnom stilu

Prošle subote je u austrijskom Soedingu, nedaleko Graza, održan međunarodni turnir u slobodnom stilu “Memorial Vladislav Mlynek”.
Turnir je bio organiziran za uzrast mlađih i starijih dječaka i djevojčica, a sudjelovalo je 130 natjecateljica i natjecatelja iz 19 različitih klubova iz  Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Austrije.
Pod vodstvom trenera Ignaca Horvata i predsjednika Nine Dulikravića, nastupilo je pet ludbreških hrvača i to: u uzrastu mlađih dječaka Rene Dulikravić, Borna Rajh i Florijan Varović te sestre Sandra i Marta Besek, u konkurenciji starijih djevojčica.
 Rene Dulikravić u kategoriji do 31 kg sa tri čiste pobjede osvojio je prvo mjesto. Borna Rajh sa omjerom 2 poraza i 1 pobjeda ovaj put je ostao bez medalje, svrstao se  na 5. mjesto, dok je Florijan Varović bio 2. sa tri pobjede i jednim porazom. Bez obzira što naši dečki nisu specijalisti za slobodni stil, sasvim su se dobro nosili sa hrvačima koji to jesu, iako je u nekim borbama gard, koji u slobodnom stilu mora biti dosta drugačiji, bio problematičan. Osobito je to bilo izraženo kod Borne, koji se nešto teže prilagođavao na ulaske u noge. Bez obzira na to svi su dečki bili izuzetno borbeni i u velikoj mjeri ispoštovali taktičke zamisli trenera.

Zlatna Marta

Isto se može reći i za cure, sestre Besek, od kojih je nešto uspješnija bila Marta koja je bila prva sa dvije pobjede i jednim porazom,a u borbi za zlato maestralno je pobjedila srpsku reprezentativku Petru Velez. Sandra ovaj put nije uspjela do medalje te je s 1 pobjedom i 3 poraza završila na 4. mjestu, ali bez obzira na to, i kod nje je vidljiv napredak, a uz marljivost koju pokazuje, sasvim sigurno će i ubuduće napredovati.

Povezani Članci

Close