Vijesti

Osnovnoškolci iz Bedekovčine kroz smijeh učili o gospodarenju otpadom! Posjetili ih Bibi i Bubi!

U okviru projekta „Podizanjem svijesti građana do smanjenja otpada“

Svih 200-tinjak učenika Osnovne škole „Vladimira Nazora“ iz Bedekovčine, koji su u četvrtak, 28. ožujka bili na nastavi, posljednji školski sat proveli su uz salve smijeha i dobrog raspoloženja. U školskom su holu, u pratnji svojih nastavnika i učitelja s pozornošću pratili igrokaz za djecu „Bibi i Bubi“.

Tako su ujedno i educirani o gospodarenju otpadom, budući da i sam igrokaz počiva na temi sprečavanja nastanka otpada i odgovornog postupanja s otpadom.

„Bibi i Bubi“ igrokaz za djecu, koji je na scenu postavila mlada kreativna ekipa „Kerekesh teatra“, redateljsko je djelo akademskog glumca Jana Kerekeša. On, zajedno s kolegom Matkom Knešaurekom utjelovljuje junake modernog doba, koji 2034. godine, vrijeme u kojem se odvija radnja, većinu djetinjstva provode na smetlištu. Koliko god da im roditelji to ne dopuštaju, njih veseli što dolaze doma prljavi, neuredni i smrdljivi. Kroz igru i niz duhovitih situacija pokušavaju sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. Ništa u životu nije lako, pa tako nije lako ni promijeniti svoje navike i učiniti svijet boljim. Jesu li Bibi i Bubi u tome uspjeli, saznali su u četvrtak, osnovnoškolci iz Bedekovčine.

Igrokaz za djecu „Bibi i Bubi“ tek je jedna od izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, koje se u okviru projekta „Podizanjem svijesti građana do smanjenja otpada“ provodi u pet zagorskih općina Budinšćini, Hrašćini, Konjščini, Loboru i Novom Golubovcu.

Nositelj cjelokupnog projekta je Općina Konjšćina, a s 85% potrebnih sredstava, odnosno nešto više od 400 tisuća kuna sufinancira ga Europska Unija sredstvima Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close