Vijesti

Osnovnoškolci iz Konjščine oduševljeni predstavom “Bibi i Bubi”: Naučili su mnogo toga o otpadu i brizi za okoliš!

U Osnovnoj školi Konjščina proveden projekt „Podizanjem svijesti građana do smanjenja otpada”

Nastavljajući provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, danas, u ponedjeljak, 8. travnja, su o sprečavanju nastanka otpada i odgovornom postupanju s otpadom učili učenici Osnovne škole iz Konjščine.

U manjoj školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole u Konjšćini, igrokaz „Bibi i Bubi”, koji tematikom ukazuje na „postupanje s otpadom”, pratilo je, u dva izvođenja, više od 330 učenika matične škole u Konjščini, te njene Područne škole Jertovec.

„Bibi i Bubi” koje u igrokazu utjelovljuju Jan Kerekeš i Matko Knešaurek, dječaci su koji dane provode na smetlištu, te maštaju kako će od smeća izraditi podmornicu pomoću koje će u moru pronaći škrinju s blagom. No, „blago” je ovoga puta formula za spas svijeta. Kroz niz šaljivih dosjetki i scena osnovnoškolci iz Konjščine naučili su ponešto o sprečavanju nastanka otpada i odgovornom ponašanju prema otpadu, ali i saznali nekoliko zanimljivih i zapanjujućih činjenica o otpadu. Primjerice, kako svakoga dana svatko od nas „proizvede” 1,5 kg otpada, ili kako 4 litre otpadnog ulja može „zagaditi” 4 milijuna litara vode.

Učenici iz Konjščine, o otpadu su učili tijekom provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, koje u okviru projekta „Podizanjem svijesti građana do smanjenja otpada” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, provode općine Budinščina, Hrašćina, Konjščina, Lobor i Novi Golubovec.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close