KulturaNajaveVijesti

Otvoren natječaj za 3. pjesničku manifestaciju „Lajti sarce čez briega nujljiepša”

Ljubav i poštovanje prema lijepom i dragom KAJ, zainteresirani pjesnici mogu pokazati dostavom radova najkasnije do 30. rujna 2019.

Općina Bednja i ove će godine biti domaćin sad već 3. po redu pjesničkoj manifestaciji nazvanoj “Lajti sarce čez briega nujljepša”.

I ovogodišnja manifestacija održat će se u Trakošćanu krajem listopada, a ovih je dana pod okriljem Književnog kutka HKD-a otvoren javni poziv kojim su na sudjelovanje u programu pozvani svi autori koji pišu na bilo kojoj inačici kajkavskog narječja.

Poziv je javni i pravo sudjelovanja imaju svi pjesnici koji pišu na kajkavskom narječju, a organizatori imaju pravo pozvati pjesnike direktno u program i izvan natječaja.

Zainteresirani autori mogu poslati najviše tri (3) pjesme isključivo na kajkavskom jeziku (narječju), ne dulje od 28 redova, s fontom slova Times New Roman, veličina 12. Teme su slobodne.

Svoje radove pjesnici mogu poslati na e-mail [email protected] i to najkasnije do 30. rujna, uz naznaku „Lajti sarce čez briega nujljiepša”.

Kako ističu organizatori, svi kojima će biti odabrana jedna ili više pjesama, uz poseban naglasak na bednjanski govor, bit će i pozvani da osobno nazoče manifestaciji u Trakošćanu.

Pozivu se mogu odazvati svi, bez obzira na spol i godine, koji imaju što reći o ljepoti Zagorskih briega i svemu što čini Zagorje i njegovu ljepotu, a pozivi na sudjelovanje posebno su upućeni djeci i učenicima osnovnih i srednjih škola.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close