IzdvojenoVijesti

Ovaj pčelar iz Varaždinske županije u Londonu osvojio čak tri zlatne medalje! Svaka čast!

Mladen Namjesnik, pčelar iz Križovljana pokraj Ludbrega

Mladen Namjesnik, pčelar iz Križovljana pokraj Ludbrega, osvojio je u Londonu čak tri zlatne medalje za med koji je poslao na natječaj.

Za London International Honey Award natjecali su se pčelari iz više od 30 zemalja, a deveteročlani žiri je nagradio Namjesnikove medove od lipe, vrijeska i bagrema.

Mi smo jedini na svijetu dobili zlatnu medalju za med od lipe i med od vrijeska”, rekao je za Index Namjesnik. Obitelj Namjesnik se više od sto godina bavi pčelarstvom i proizvodnjom meda, piše Index.

“Osim meda proizvodimo i propolis, medenu rakiju koja je također više puta nagrađivana, matičnu mliječ, svijeće od pčelinjeg voska”,rekao je.

Eto koje je stroge uvijete morao ispuniti kako bi se uopće prijavio na ovo prestižno natjecanje. Najlakše je bilo ispuniti prvi, koji kaže da se na natječaj mogu prijaviti samo registrirani proizvođači koji posluju na tržištu svoje zemlje. Puno je ozbiljniji uvjet bio laboratorijsko testiranje uzoraka meda poslanih na natječaj.

“Samo me laboratorijsko testiranje koštalo dvjestotinjak eura po uzorku, ali isplatilo se”, rekao je Namjesnik.

U njegovom OPG-u radi cijela obitelj, a osim njih je zaposlena još samo jedna osoba, koja nije član obitelji. Zajedno se brinu o preko 500 košnica. Koliko meda godišnje proizvede rekao je “Ne volim o tome govoriti. To je poslovna tajna”.

No zato se njegove košnice mogu vidjeti po cijeloj Hrvatskoj. U svojoj ponudi tako imaju i dalmatinski med i med od velebitskog vrijeska, koji je bio jedan od nagrađenih na ovogodišnjem londonskom natjecanju proizvođača.

Za ove nagrade Namjesnik kaže da su samo međunarodna potvrda kvalitete koje je već bio svjestan. Uostalom, puno je puta već nagrađen Zlatnom žlicom, domaćom nagradom za najbolji med, piše Index.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close