VijestiZabavaZdravlje

Ove namirnice možete jesti svaki dan i to u većim količinama, a ipak ćete mršavjeti!

Neće biti problema s kilogramima

Neke od namirnica možete jesti svaki dan, čak i u većoj količini, a ipak mršaviti.

Rajčice sadrže puno korisnih tvari koje će dugoročno pomoći vašem organizmu, a kratkoročni učinak su mršavljenje i prevencija daljnjeg nakupljanja suvišnih kilograma. Sadrže malo kalorija, ali vas brzo zasite i odličan su izvor vlakana koja pomažu u radu probavnog sistema, piše Dnevni avaz.

Naranče su odličan izvor C vitamina koji tijelu omogućava nesmetano funkcioniranje. Ako želite izgubiti suvišne kilograme, ipak umjereno jedite naranče, jer sadrže dosta šećera. Udio vlakana iz ove voćke pomoći će vam u regulaciji razine glukoze u krvi.

Zobene pahuljice zbog visokog udjela vlakana ubrzat će metabolizam i pomoći će vam da se duže osjećate sitim. Najbolji način da počnete dan je upravo zdjelica zobenih pahuljica.

Batat je odlična zamjena za krumpir jer sadrži manje kalorija, a duže će vas držati sitim. Ako ste ljubitelj hrane koja je nepoželjna, a želite mršaviti, zamijenite je namirnicama poput batata i u organizam unesite dosta vlakana, vitamina C, kalija i vitamina B6.

Jabuke su dovoljno slatke da mogu pobijediti žudnju za slatkišima i upravo zbog toga često se koriste u pripremi deserta. Sadrže malo kalorija, masti i soli, a odličan su izvor vlakana. Jabuka će potaknuti i rad probavnog sustava.

Orašasti plodovi, čak i mala količina sirovih badema, oraha ili indijskih oraščića može biti međuobrok i učiniti da se osjećate dobro idućih nekoliko sati.

Kvinoja je odlična za mršavljenje i kao zamjena za rižu, tjesteninu ili krumpir. Jelo će i dalje biti ukusno i zasitno, a vi ćete unijeti manje kalorija i više vitamina.

Gljive sadrže malo kalorija, a puno vitamina. Isprobavajte različite vrste gljiva jer svaka ima svoje posebne prednosti, a svima je zajedničko to što pospješuju skidanje suvišnih kilograma.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close