VijestiZabava

Ove namirnice nikako ne smijete jesti na prazan želudac, eto i zašto!

Nisu zdrave i dobre za organizam odmah nakon buđenja!

 Malo nas zna da neke od ovih namirnica nikako nisu dobre za prazan želudac, eto načina da saznate:

Rajčica

Iako su obogaćene vitaminom C i nutrijenatima, trebaju se izbjegavati na prazan želudac. Tanična kiselina nikako neće dobro “sjesti” na prazan želudac i može uzrokovati gastritis. Ako imate već problema sa želucem, svakako ujutro izbjegavajte rajčicu.

Peciva

Najlakše je na putu do posla stati u obližnjoj prodavaonici i kupiti bijelo pecivo za doručak. Ovaj odabir nije najbolji jer sadrži kvasac koji će sigurno iritirati želudac.

Začinjena hrana

Ako vam je cilj cijeli dan patiti zbog želučane kiseline, začinjena hrana je pravi izbor… Ljute namirnice ili obroci će sigurno utjecati na probavu i uzrokovati neugodnosti. Češnjak i đumbir su namirnice koje biste trebali izbjegavati.

Slatko

Slatko se lako probavlja, ali ako ga jedemo na prazan želudac, organizam ne može lučiti dovoljno inzulina kako bi držao normalne razine šećera u krvi, a to je recept za bolesti oka i dijabetes. Uz to, šećer formira kiseline pa može poremetiti balans iste u organizmu.

Jogurt

Jogurt sadrži probiotike i mliječne kiseline koji su jako dobri za zdravlje, ali oni će biti manje efikasni zbog kiseline koja se nalazi u praznom želudcu. Jogurt je najbolje jesti par sati nakon obroka.

Kruške

Sadrže netopljiva vlakna, a kad se jedu na prazan želudac ona mogu oštetiti sluznicu membrane te uzrokovati bol u trbuhu. Savjetuje se da se konzumira uz zobenu kašu, piše Ordinacija.

Tags

Povezani Članci

Close