LokalnoNajaveVijesti

Ove nedjelje tradicionalno slavlje kod kapele sv. Wolfganga u Vukovju: Svi ste pozvani!

Misa, proštenje i zabava!

Brojni vjernici klenovničkoga i cijeloga ivanečkoga kraja ove će se nedjelje tradicionalno okupiti kod kapele Svetog Wolfganga u Vukovoju, gdje će u 11 sati misno slavlje predvoditi domaći župnik, velečasni Josip Jagarčec.

Nakon mise u Vukovoju će se održati i proštenje. U organizaciju okupljanja uz Župu Presvetog trojstva iz Klenovnika uključuju se i članovi mjesnog Lovačkog društva koji će za sve okupljene pripremiti okrijepu, lovački gulaš, pečenke i piće. Za glazbeni dio programa zaduženi su Faringaši, te će okupljanje na Vukovoju potrajati do kasnijih poslijepodnevnih sati.

Kapela Sv. Wolfganga, kojeg domaći puk naziva i Sv. Vuk ili Bolfnik, smještena je na brdu iznad naselja Vukovoj, na 473 metara nadmorske visine i najstariji je sakralni objekt klenovničke župe, a ujedno i najjužnija kapela u Europi posvećena tom svecu.

Izgrađena je 1508. godine i posvećena je Sv. Wolfgangu Regensburškom, biskupu i zaštitniku Bavarske. Uspon prema kapeli najčešći je iz centra Klenovnika, tkz. Marijinim putem uz koji je postavljeno petnaest kamenih pilova koje je još 1672. godine dao izgraditi grof Ivan IV Drašković, a koji su u potpunosti obnovljeni od 2008. do 2015. godine – ukupno oko 4,5 km ne previše zahtjevnog uspona.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close