IzdvojenoVijesti

OVO JE REALNA SLIKA HRVATSKE: Poljoprivrednik pojasnio zašto su ovakvi prizori sve češći, obrušio se na političare!

Na društvenim je mrežama osvanuo status kojim hrvatski poljoprivrednik Andrija Branković, pokušava pojasniti zašto je nezadovoljan životom i radom u Hrvatskoj. Ovo je odlučio podijeliti upravo na jučerašnji dan, na Dan državnosti. Napisao je ” Dijelite ovo dalje, neka svi znaju!

Slika i prilika stanja u našemu voćarstvu. Ovaj gospodin (moj poznanik) morao je baciti cijeli svoj urod višanja, jer je mnogima bolje uvoziti tuđu višnju, već napola prerađenu, nego otkupljivati našu domaću. Ista sudbina zatekla je mnoge proizvođače u Slavoniji, kao i moju obitelj samu. Višnja je bačena jer navodno nema dovoljno šećera u sebi i otkupljivač ju nije htio otkupiti. Mene zanima, je li moguće da takva višnja nema cijenu?! Zar se i od nje nešto ne može iskoristiti? Zar je moguće da je cilj uništiti domaću prozvodnju? Da naglasim, ta višnja nije trula, samo joj fali malo šećera.

Moja obitelj se bavi proizvodnjom jabuka, i tamo postoji III. klasa, iliti industrija koja ide za preradu u sok, u ratarstvu kod otkupa žitarica postoji kategorija za stočnu hranu. Zar i za takvu višnju ne postoji neka kategorija u otkupu?

I sada će se mnogi javiti i reći, zar je nije mogao podijeliti siromašnima, zar je nije mogao za nešto iskoristiti. Gospodo draga, ne znate što znači ujutro poraniti i navečer okasniti, godinu dana ulagati u to i onda ti netko kaže da to ne želi otkupiti. Ova višnja nije bačena jer je otkupna cijena mala, ona je bačena jer nema cijene. Ne želimo i ne damo da nas još više ponižavaju.

Ali na sve to gledam pozitivno, jer bit će HrvaCka prosperitetna, biti će HrvaCkajedna od najrazvijenih zemalja u Europskoj uniji i svijetu. Na kraju krajeva, sretan sam, jer IMAMO HRVACKU! A i ljudi iz Afrike su zavidini na nešemu standardu, na to sam posebno ponosan.

P. S. Poznajem dvije obitelji koje krče svoje nasade i prestaju s proizvodnjom, upravo zbog ovoga.”

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close