VijestiZabava

OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Trik policije koji doista pali, kamere u kantama za smeće!

Što kažete na ovakve ekstremne poteze policije!

Policija na sve načine pokušava uloviti vozače u prekršaju, a u  današnje vrijeme mobilne tehnologije i gotovo svemogućih komunikacija, doista nije lako uloviti vozače nespremne. Klasične fiksno postavljene kamere za brzinu najčešće služe kao jako skupa strašila koja vozače samo plaše ne bi li ih usporila.

Oni koji se voze redovito nekom rutom, bila ona u gradu ili izvan naselja, već napamet znaju gdje se nalaze fiksno postavljene kamere.

Ukoliko se koristi radarski pištolj, to u pravilu znači da je policijska patrola vidljiva svima koji prolaze tom cestom. Koristeći ranije spomenuta komunikacijska sredstva i pametne telefone, dobro organiziranim vozačima ne treba mnogo da međusobno razmjene informacije o trenutnom položaju policijske patrole, pišu automobili.hr.

Čak i ako policija postavi moblinu kameru na tronožac uz cestu, svaki vozač koji imalo obraća pozornost na sadržaje uz cestu, primjetit će kameru te vrlo vjerojatno posegnuti za pametnim telefonom i prijaviti položaj policije i kamere.

Policiji jedino preostaje posegnuti za „ekstremnim“ mjerama kamuflaže, maskirajući kamere u predmete koje uobičajeno nalazimo u blizini cesta ali oni kao takvi ne izazuvaju nikakvu sumnju kod vozača.

Njemačka policija je u sklopu takve prakse počela stavljati kamere u posebno izrađene kante, nalik onima za smeće. Da stvar bude efikasnija, pored kante s kamerom, stave još pokoju pravu kantu kako bi kamuflaža bila potpuna. Najnoviji policijski izvještaji pokazuju visok stupanj učinkovitosti takvih kamera a vozači koje kamere snime u prekršaju prilično su ogorčeni lukavošću policije.

Najbolja preporuka za izbjegavanje bilo kakvih problema s policijom je da poštujete prometne propise i ograničenje brzine, piše portal automobili.hr.

Tags

Povezani Članci

Close