VijestiZabava

Ovo nikad ne stavljajte u hladnjak! Potpuno može promijeniti svoju teksturu i okus!

Čokolada i nutella!

Namirnice poput čokolade i Nutelle bi trebali držati na sobnoj temperaturi.

Primjerice, kada stavljate čokoladu u hladnjaku, ona potpuno gubi svoj okus, a može dovesti i do reakcije poput poprimanja nove, svjetlije boje, a isto je i s Nutellom koja poprima potpuno novu teksturu i okus, piše Dailymail, prenosi Večernji list.

Međutim, postoji jedna iznimka, čokolada s kremastim punjenjem vjerojatno će biti izložena većem riziku od kvarenja, te joj je potrebno hlađenje.

Luke Owen, ekspert za čokoladu iz Novog Zelanda, govori kako bi najbolje bilo čokoladu staviti u zatvorenu posudu u hladnjaku na kratko vrijeme kako se ne bi istopila, ali je potom izvaditi na sobnu temperaturu neko vrijeme prije jela. Čokoladu bi trebalo držati između 15°C i 20°C, unutar hladnije sobne temperature. U slučaju da sobna temperatura pređe 28 stupnjeva, onda možete razmisliti o kratkom stavljanju u hladnjak. Morate ju držati podalje od sunčeve svjetlosti, a idealna bi bila hladna ostava ili ormar.

Još jedan razlog za držanje čokolade izvan hladnjaka je nešto što se naziva “šećerni procvat”. To se događa kada se čokolada naglo ohladi, a zatim izloži toplijem zraku, što uzrokuje kondenzaciju na površini koja otapa dio šećera. Čokolada će se zatim ponovno kristalizirati, ostavljajući zrnasti, bijeli površinski sloj.

Ako vaša kuhinja postane pretopla, dakle preko 28 stupnjeva celzijevih, možete je kratko vrijeme držati u hladnjaku, ali pazite da je čvrsto zamotate u dvostruku vrećicu kako biste spriječili kondenzaciju i kvarenje teksture.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close