Životni stil

Ovo su parfemi koji nikad ne izlaze iz mode

Ovi parfemi poznati su svakoj dami, ako ih nisu imale u svojim kolekcijama, onda su zasigurno posegle za testerima

S ovim parfemima nikada ne možete pogriješiti!

N°5 – Chanel

Bez obzira da li nam se svidio ili ne, Chanel N°5 su zapamtile mnoge generacije. Coco Chanel je 1921. godine napravila ovu nezaboravnu mirisnu notu, ubacujući malo vanilije,ruže i jasmina, jer je i sama tragala za ‘’mirisom žene’’. Vrijeme je pokazalo da je ova mirisna nota ostala pojam onoga što bi svaka žena željela postići svojim parfemom.

Shalimar – Guerlain

Nastao je 1925. godine, a njegov tvorac je Žal Guerlain. Smatra se još jednim starim, ali klasičnim parfemom, romantičan je, s dodatkom cvijeta irisa i vanilije idealan je za dan. Ime mirisne note nastalo je prema drevnoj priči o caru koji je svoju ljubav prvi put vidio u Gardens of Shalimar (Vrtovima Shalimara).

L’Air du Temps – Nina Ricci

Kao i sve što je potpisano s Nina Ricci i ovaj parfem pokazuje romantičnu i najženstveniju stranu žene. Parfem je lansiran 1948. godine, poslije Drugog svjetskog rata, pa bijeli golubovi na poklopcu predstavljaju mir. Glavno mjesto zauzima mirisna nota karanfila,koja je ublažena notama ruže i jasmina. Zatim, kombinacija ljubičice i irisa s drvenim notama cedrovine i sandalovine, a završni miris je postignut mošusom i amberom.

Opium – Yves Saint Laurent

Ovaj raskošan, senzualan, provokativan parfem pojavio se 1977. godine. On opija, očarava već četiri desetljeća. Orijentalna nota je postignuta kombinacijom mandarine,karanfila,jasmina i vanilije.

Poison – Dior

Ovaj parfem je u trenutku pojavljivanja, 1985. godine,bio revolucija među parfemima.Žene ga ili vole ili mrze, ali ih ne ostavlja ravnodušnim. U visokim notama je korijander, centralni miris je ‘’divlje voće’’, med,narandža i tuberoza,a u bazi je opopanar. I sama bočica je misteriozna, tamna i elegantan.

Tags

Povezani Članci

Close