MagazinVijesti

Ovo talijansko selo daje besplatan smještaj za grupe do pet turista!

Ne, nije šala!

San Giovanni in Galdo, malo selo na jugu Italije, nudi besplatan smještaj u svojim kućama turistima koji bi posjetili regiju između srpnja i listopada.

Ne, nije šala.

Kao i puno drugih malih i ruralnih talijanskih sela, San Giovanni pati od pada stanovništva kako žitelji bježe u veće gradove u potrazi za boljim životom. Rezultat toga je mnoštvo praznih domova koji se mogu popuniti turistima koji bi htjeli pobjeći od glasne vrve gradova, piše Travel Advisor.

Selo se nalazi u regiji Molise, a udaljeno je samo 40 minuta od Jadranske obale te od Apeninskih planina. Uz tu, puno je predivnih prirodnih ljepota koje Italiji, naravno, nikada ne nedostaju.

A ako biste si htjeli kupiti kuću, ovaj talijanski grad nudi kuće za samo jedan euro!

Odmor od sedam dana

Pod projektom Regalati il Molise (Daj si Molise), došljaci mogu uživati u sedam dana besplatnog smještaja u jednom od domova. Cilj ovog projekta je revitalizacija i obnova malog sela, kao i postavljanje Molise na podij poznatih turističkih odredišta.

Pošto je turistima smještaj besplatan, imat će više novca s kojima mogu otkrivati ljepote Moliseja; njegovu dugu povijest, kao i preukusnu hranu i vino. Projekt, kojeg je pokrenuo lokalni aktivist Enzo Lungo, će trajati od 4. srpnja do 3. listopada.

– Zbog desetljeća emigracija iz Molise, postoji mnoštvo kuća u centru sela koje su prazne godinama – rekao je Luongo britanskom Telegraphu. “To su predivna, ali usamljena sela koja nemaju svoj turistički smještaj, pa smo si pomislili: kako možemo revitalizirati sela, dok u isto vrijeme prizivamo turiste u ovim teškim vremenima?”

Da biste se prijavili za besplatan smještaj, morate ispuniti formular u kojem objašnjavate zašto želite otkriti Molise i onda ga poslati mailom u kulturnu udrugu sela. Do pet ljudi može biti dio vaše turističke družine, a taj famozni formular se može naći na ovim stranicama.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close