Crna kronika

PALI DILERI DUHANA: 9 osoba zaradilo kaznene prijave za nedozvoljenu trgovinu duhana

Materijalna šteta državnog poračuna procijenjena je preko milijun kuna

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava i službenicima Carinske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad osam muških osoba starosti 44, 48, 64, 20, 37, 41, 21, 43 godine i jednom ženskom osobom starosti 32 godine sa područja Varaždinske i Bjelovarsko bilogorske županije.

Kako je utvrđeno, navedene osobe su se međusobno povezale i organizirale te od prosinca 2017. do 15. svibnja ove godine, zajedničkim djelovanjem i podijeljenim ulogama nabavljale i skladištile veće količine rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Navedeni duhan su dalje preprodavali na području Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te grada Zagreba.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu provedene su pretrage stanova, kuća i drugih prostorija na području Varaždinske, Bjelovarsko bilogorske i Zagrebačke županije, a kojima se koriste osumnjičeni.

Prilikom pretraga pronađeno su 3 stroja za rezanje duhana, oko 350 kilograma sitno rezanog duhana, oko 1850 kilograma duhana u listu, nekoliko desetaka tisuća kuna, jedna automatska puška sa pripadajućim streljivom te mobilni uređaji.

Osumnjičeni su navedenim kaznenim djelima pričinili materijalnu štetu državnom proračunu u iznosu koji se procjenjuje na više od milijun kuna.

Po završenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu za kaznena djela Nedozvoljena trgovina, Zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Povezani Članci

Close