Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Pijan teško ozlijedio troje ljudi pa osuđen na godinu dana, DORH: “Kazna je preblaga”

U žalbi se navodi i da sud nije na adekvatan način vrednovao okolnosti da je okrivljenik pravomoćno osuđen i za počinjenje više drugih kaznenih djela i za tridesetak prekršaja, između ostalih i za prometne prekršaje, kao i da je u prometnoj nesreći ozlijeđeno šest osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1980.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Presudom je okrivljenik osuđen kaznom zatvora od jedne godine te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri godine.

Državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga. U žalbi se ističe da je sud utvrdio samo jednu olakotnu okolnost, da je okrivljenik otac dvoje maloljetne djece, ali niti ta jedna okolnost ne smije imati bitan utjecaj na visinu kazne, jer je okrivljenik pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela povrede dužnosti uzdržavanja te iste djece.

U žalbi se navodi i da sud nije na adekvatan način vrednovao okolnosti da je okrivljenik pravomoćno osuđen i za počinjenje više drugih kaznenih djela i za tridesetak prekršaja, između ostalih i za prometne prekršaje, kao i da je u prometnoj nesreći ozlijeđeno šest osoba. Predloženo je izricanje kazne zatvora u duljem trajanju.

Okrivljenik je proglašen krivim da je 17. lipnja 2017. u Varaždin Bregu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola s više od 1,10 promila alkohola u organizmu i zbog stanja alkoholiziranosti u oštrom desnom zavoju uslijed prevelike brzine vožnje izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu prometnu traku gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio automobila koji je naišao iz suprotnog smjera i u kojem su tri osobe zadobile teške ozljede.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close