Crna kronikaVijesti

Pješaci i biciklisti učinili više prekršaja od vozača kamiona i autobusa: Pogledajte podatke iz PU varaždinske1

Policijske akcije!

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su sukladno akcijama TISPOL-a za 2019. godinu od 13. do 19. svibnja 2019. godine provodili nadzor teretnih automobila i autobusa.

Tijekom nadzora kontrolirano je ukupno 137 teretnih automobila. Kod 35 teretnih automobila je evidentiran prekršaj. Također je kontrolirano 7 autobusa, kod kojih nije utvrđen prekršaj.

Provedena preventivno-represivna akcija „Pješaci i biciklisti“

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. svibnja 2019. godine od 6 do 9 i od 20 do 23 sata proveli operativnu akciju „Pješaci i biciklisti“.

Tijekom akcije utvrđena su 32 prekršaja ciljane kategorije sudionika, odnosno biciklista, pješaka i vozača motornih vozila na štetu pješaka, te 7 prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Najviše prekršaja počinili su vozači osobnih automobila koji nisu propuštali pješake na pješačkom prijelazu i pješaci nepropisnim prelaženjem kolnika. Manji dio prekršaja počinili su vozači bicikla i to nekorištenjem reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te nekorištenjem svjetla na biciklu, a evidentiran je i jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola od strane biciklista, priopćili su iz PU varaždinske.

Tags

Povezani Članci

Close