InfoPutovanja

PLANINARSKI KLUB IVANEC „Izlet godine“ – dva dana putovanja kroz Sloveniju i Italiju – Monte Vioz krajnji cilj

Organizirani su izleti za dvije grupe, onu spremnijih planinara, te rekreativnog profila

Planinarski klub Ivanec organizira 13. i 14. srpnja dvodnevni „Izlet godine“

ALPE ORTLES – CEVEDALE GRUPA Monte Vioz (3645 m) – Verona, Italija

Plan: Noćna vožnja kroz Sloveniju, Ljubljana, Postojna, nastavak puta u Italiju, Verona, Rovereto, Trident, Cles, Peio.

Uspon žičarom do Tarlenta (povratna 12 eura), nastavak uspona žičarom Peio 3000 (15 eura) do gornje postaje žičare, odnosno visine od 3000m.

Grupa A: Pješački uspon na Monte Vioz (3645m), 3-4 sata uspona, ukupno 6-7 sati hoda. Navedena varijanta ne zahtjeva posebne opreme, u NORMALNIM ljetnim okolnostima. Ukoliko ima snijega, potrebna je oprema za visokogorje i kretanje u zimskim uvjetima.

Nekih 45 minuta do vrha, nalazi se i planinarski dom Rif. Mantova del Vioz (3535m). Treba savladati nekih 650 m visinskih, nema ledenjaka, nije potreban set za ferate…

Grupa B (rekreativna): Ostanak u mjestu Peio, uspon žičarom do Tarlenta ili uspon žičarom do gornje postaje Peio 3000, na visinu od 3000 metara. Kod autobusa treba biti do 18,00 sati.

U predvečerje nastavak puta do Verone, oko 2,30 h vožnje, noćenje u dva hotela, Best Western Hotel Turismo i Albergo Grobberio. Nakon noćenja i odjave iz hotela, odlazak u centar Verone i razgledavanje grada. U ranim popodnevnim satima odlazak prema Sloveniji, stajanje u Trojanama na kasni ručak, dolazak u Ivanec u večernjim satima.

Troškovi izleta: 450,00 kn sudjelovanje u troškovima prijevoza, noćenje prema vrsti smještaja (27 eura ili 36 eura), žičare…

Plan izleta je okviran, moguće su i promjene, zbog vremenskih ili organizacijskih problema.
Potrebna je važeća putna isprava.

Izlet je na vlastitu odgovornost, svaki sudionik prijavom na izlet upoznat je s težinom i zahtjevima pojedine varijante, te da će se pridržavati odluka vodiča izleta.

Prijevoz je osiguran autobusom, a polazak iz Ivanca je u PETAK, 22.30 sati ( iz Varaždina u 22 sata, Lepoglava 22.45 sati).

Vodič: Tomislav Friščić, vodič HPS A,D, pomoćni vodiči PKI

Dodatne informacije: Novak Nenad (Varaždin) 098/9764920 Stjepan Kuštelega 091/7634655

Tags

Povezani Članci

Close