InfoLokalnoPutovanja

PLANINARSKI KLUB IVANEC Povodom svjetskog dana čistih planina: Izlet mladih planinara na Ravnu goru

Izlet je imao 81 sudionika

Planinarski klub Ivanec protekle je subote organizirao je izlet mladih planinari iz planinarske sekcije Osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica.

Jesenskoj posjeti domaćeg terena priključili su se i mladi planinari iz sekcije u formiranju Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjica, u sklopu izvannastavne aktivnosti „Geografija izvan učionice“.  Njima je ovo bio prvi zajednički posjet Ravnoj gori nakon nekoliko godina pauze, uz nadu i vjeru kako je tek jedan u nizu izleta mladeži u organizaciji Kluba.

Sve je počelo u 9 sati okupljanjem mladih planinara ispred Osnovne škole u Višnjici, kratkim uputama vodiča Tomislava Gotića, te zajedničkim fotografiranjem svih sudionika. Put Ravne gore (686 mnv) krenulo se nogostupom do Komes brijega, nakon toga kroz šumu, te se uz nekoliko kraćih odmora stigli na odredište – do Planinarske kuće Pusti duh.

Tamo je planinare dočekao topli čaj koji je za njih pripremio tajnik Planinarskog kluba Ivanec Stjepan Kuštelega, te su sat vremena proveli uz okrjepu, uživanju u pogledu i prirodi oko sebe i zajedničkom druženju s voditeljima. Natrag do polazišta krenulo se oko 13 sati, a do polazišne točke kod Osnovne škole Višnjica stiglo se u 15:30,  čime je i završio izlet.

Izlet je imao 81 sudionika, od čega 68 djece, 4 voditelja, 7 planinara i 2 vodiča, ukupna prijeđena duljina puta iznosi 14, 5 kilometara, svladano je više od 1000 metara visinske razlike, a na izletu su mladi planinari proveli oko 6 i pol sati.

Razigranu mladež produljenje trajanja izleta, kao i povremena kiša nisu omeli u njihovoj dobroj volji i zajedničkom doživljavanju novih pustolovina.

Dan su proveli u pješačenju prirodom, stvaranju novih prijateljstava, smjehu, brojanju koraka i prijeđenih udaljenosti te razvijanju orijentacijskih vještina u prirodi i pomoću tehnologije.

Time su udahnuli „svježeg zraka“ za početak nove školske godine kao i svih ostalih školskih i izvanškolskih aktivnosti koje ih očekuju.

Ciljevi izleta bili su priprema učenika za planinarenje na početku nove školske godine, međusobno druženje vršnjaka iz susjednih škola, promatranje prirode u jesen, uočavanje planinarskih oznaka te obilježavanje Svjetskog dana čistih planina (26. 9.).

Foto: Planinarski klub Ivanec

Info: Silvija Komes (Planinarski klub Ivanec), za objevu uredio eivanec.com

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close