Politika

PODRŠKA PLENKOVIĆU: Eto tko je sve otvoreno podržao premijera, objavili na društvenim mrežama!

Podrška za unutarstranačke izbore!

Plenkovića je u srijedu na Facebook profilu podržao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Naša Županija održava odličnu suradnju s ministarstvima i uspješno se provode projekti. Smjer u kojem idemo – koji bilježi rast i stabilnost je put kojim trebamo ići. Ekonomskom, gospodarskom rastu,kreditnom rejtingu i statusu jake europske Hrvatske doprinijela je ova Vlada. Zato nastavljamo jako uz punu podršku predsjedniku Andrej Plenković”, napisao je Boban.

Svoju punu potporu Plenkoviću odmah je na društvenim mrežama izrazio i istaknuti član HDZ-a, brigadni general i ratni gradonačelnik Varaždina Stjepan Adanić.

“Na skorašnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u apsolutno podržavam dosadašnjeg predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Podržavam ga zato što vodi HDZ u pravom smjeru, na tragu Tuđmanove politike te je nedvojbeno najbolji hrvatski premijer koji vodi uspješnu gospodarsku, sigurnosnu, kulturnu, hrvatsku i patriotsku politiku. Povrh toga, izvrsno pozicionira Republiku Hrvatsku u Europi i svijetu”, napisao je na Facebook profilu Adanić.

Šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, i gradonačelnik Šibenika te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Željko Burić na zajedničkoj su konferenciji za novinare u srijedu također izrazili apsolutnu potporu aktualnom predsjedniku stranke.

“Moja želja i osobni nagon ide prema tome da javno izrazim apsolutnu podršku aktualnom predsjedniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću, s obzirom na sve ono što je on radio otkad je na čelu HDZ-a i Vlade”, rekao je Pauk.

“Moja nedvosmislena podrška Andreju Plenkoviću seže još od prvog susreta na kavi u Šibeniku. Mislim da je Šibenik primjer dobre europske politike koju vodi Plenković, a naglasio bih i da je potpuna konsolidacija gradskog proračuna rezultat provedene porezne reforme”, dodao je Burić.

Neupitnu podršku premijeru pismom je uputio i predsjednik Županijskog odbora Požeško slavonske županije Željko Glavić.

“Kao predsjednik Vlade RH postigao je izvanredne rezultate na svim područjima djelovanja izvrsne vlasti, u međunarodnoj zajednici osigurao je Hrvatskoj osobito respektabilnu poziciju . Izbor Andreja Plenkovića za predsjednika stranke i u narednom mandatu izbor je zajedništva, kontinuiteta, razvoja i sigurnosti”, istaknuo je Glavić.

Objavom na Facebook profilu svoju potporu je izrazio i zadarski župan Božidar Longin.

“Andrej Plenković moderan je političar koji je kvalitetno pozicionirao Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu, na čelu je najuspješnije Vlade od hrvatske samostalnosti i zato mu dajem punu potporu za novi mandat na čelu HDZ-a, napisao je Longin.

Bezrezervnu potporu u pismu je izrazio i predsjednik županijske organizacije Istarske županije Jurica Šiljeg.

“Izražavam bezrezervnu podršku Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu najveće i najjače stranke u Hrvatskoj. Razloga to imam mnogo, no navesti ću tek neke od njih.  Politička stabilnost, zdravi gospodarski rast, nikad bolji međunarodni položaj Hrvatske, povećanje plaća I mirovina, nova radna mjesta, zaštita hrvatskih nacionalnih interesa I granica, vraćanje HV u Pulu. To su nacionalni, državotvorni i ozbiljni potezi”, piše Šiljeg.

Vrlo konkretnu podršku Plenkoviću dao je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet.

“Mogu govoriti samo u svoje ime kao člana HDZ-a, nisam slijep, nisam mentalni komunist i stojim iza potpore Andreju Plenkoviću. Mislim da je odradio dobar posao kao premijer i da ima dobar kapacitet za osvajanje parlamentarnih izbora na jesen”, naglasio je Prgomet.

Nakon predsjednika zadarskog županijskog HDZ-a Božidara Kalmete, svoju potporu izrazio je još jedan visokorangirani HDZ-ovac iz tog kraja, zadarski gradonačlenik Branko Dukić.

Osim toga splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na Facebook profilu još jednom je ponovio kako je njegov kandidat na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Andrej Plenković.

Na unutarstranačkim izborima podupirem Andreja Plenkovića! Kao gradonačelnik Splita, drugog hrvatskog grada i jedinog velikog grada u kojem HDZ ima gradonačelnika, ponavljam svoju jasnu potporu Andreju Plenkoviću, koju sam mu dao kao prvi govornik na stranačkom skupu u subotu u Splitu povodom 30. obljetnice utemeljenja splitskog HDZ-a. Andrej Plenković i njegova Vlada dali su ruku Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, pomogli su i pomažu nam riješiti brojne nagomilane probleme koji su godinama gušili i zaustavljali grad. Pomogli su u pokretanju Splita s mrtve točke na kojoj je dugo stajao i stagnirao. Za Andreja, za modernu hrvatsku Vladu i europsku politiku!”, napisao je splitski gradonačelnik.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close