LokalnoVijesti

Područna škola Druškovec uspješno odradila svih 7 koraka prema statusu Ekoškole: Dobit će zelenu zastavu!

U Zagrebu će se održati svečana dodjela zastave

Dana 21. ožujka (četvrtak) u PŠ Druškovec organiziran je projektni dan, čime je obilježen Svjetski dan šuma. Tijekom nastave i u nižim i višim razredima obrađena je tema šume u brojnim predmetima (hrvatski jezik, priroda i društvo, priroda, biologija, vjeronauk, povijest, matematika, likovna kultura i engleski jezik), a učenici od 1. do 4. razreda tom su prilikom izradili i plakate i osmislili panoe koje su izložili u predvorju škole.

U 11.00 sati u školu su došle gošće – tri zaposlenice Hrvatskih šuma, koje su kroz 3 prezentacije učenicima, djelatnicima škole i gostima (pokojem roditelju, članovima Eko-odbora, načelniku Općine Maruševec i predstavniku Udruge Lijepa naša) prezentirale naše šume (vrste šuma, vrste drveća, ostale biljke i životinje u šumi, životni ciklus šume) te posao i djelatnost šumara i recikliranje kao jedan od poželjnih oblika očuvanja šuma.

Nakon poučnih i zanimljivih prezentacija učenici, djelatnici škole i gosti uputili su se na otvoreno – u šumu u blizini škole, gdje su učenici viših razreda, organizirani po vlastitim željama u 11 ekipa, sudjelovali u radionici, rješavajući radni listić s 10 pitanja i pokazujući pritom svoje poznavanje šume i uočavanje pojava u šumi. Najuspješnije ekipe osvojile su i nagrade – dar gošća iz Hrvatskih šuma – a to je bilo 5 sadnica hrasta kitnjaka, koje su zatim posađene u okolišu škole, kao uspomena na prvi projektni dan!

Svi sudionici i gosti bili su zadovoljni odrađenim i pokazanim, a predstavnik Udruge Lijepa naša, koji je toga dana ujedno došao u nadzor provođenja programskih koraka u stjecanju statusa Ekoškole, pohvalio je organizaciju i provedbu projektnog dana, kao i ostale odrađene korake.

U sljedećih nekoliko dana kompletirana je dokumentacija i poslana na ocjenjivanje te je time svih 7 koraka u stjecanju statusa Ekoškole uspješno ispunjeno!

Zahvaljujući financijskoj podršci Općine Maruševec, koja je potpisala Ugovor o podmirivanju godišnje članarine, time je ispunjen i posljednji preduvjet i čeka se samo promocija 19. generacije Ekoškola, koja će se održati 10. svibnja 2019. u Zagrebu!

Tamo će PŠ Druškovec dobiti zelenu zastavu – simbol Ekoškole, koju će svečano istaknuti prilikom proslave Dana škole, krajem svibnja.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close