Crna kronikaVijesti

PODVODILI I SPOLNO ISKORIŠTAVALI DJECU, MEĐU NJIMA IMA I MALOLJETNIKA: PU Koprivničko-križevačka uhitila deset osoba!

Deset osoba privedeno i ispitano, nakon čega su pušteni

Koprivničko-križevačka policija prošli je tjedan uhitila deset osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, među ostalim zbog podvođenja i spolnog iskorištavanja djeteta, a nakon ispitivanja u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu su pušteni da se brane sa slobode.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić rekao je Hini da je deset osoba privedeno i ispitano, nakon čega su pušteni.

Pojasnio je da su nakon ispitivanja pušteni jer nisu utvrđene okolnosti koje bi zahtijevale njihovo zadržavanje odnosno određivanje mjere istražnog zatvora. Naglasio je da su zbog toga i privedene na Županijsko državno odvjetništvo radi ispitivanja postoji li potreba za njihovom zadržavanjem. Kazao je kako više informacija o cijelom slučaju ne može reći jer, naglasio je, postupak ide dalje.

Iako nije potvrdio zbog čega su te osobe privedene, neslužbeno se doznaje da ih se tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela.

Riječ je o osobama romske nacionalne manjine, a među osobama koje su uhićene bilo je i maloljetnika.

Tags

Povezani Članci

Close