Vijesti

POLICIJA OBJAVILA UPOZORENJE: Uskoro obavezno korištenje dnevnih svjetla na automobilima!

Priopćili iz PU varaždinske!

Većina prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla događa se u vrijeme noćnih ili uvjeta smanjene vidljivosti. Prilikom očevida prometnih nesreća utvrđeno je da pojedini biciklisti nisu koristili svjetlo na biciklu niti su bili na bilo koji drugi način osvijetljeni, priopćili su iz policije.

Obzirom da je pred nama razdoblje smanjene vidljivosti i nepovoljnih vremenskih uvjeta u kojima će sudjelovati navedena kategorija sudionika u prometu, u cilju smanjenja mogućnosti prometnih nesreća i neželjenih posljedica, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, intenzivnije će nadzirati pridržavanje propisa vozača bicikla i pješaka i to: korištenje svjetala, biciklističkih staza, pješačkih prijelaza, te korištenje reflektirajućih prsluka od strane biciklista za vrijeme kretanja kolnikom na javnoj cesti kada su noćni uvjeti ili smanjena vidljivost.

“Koristimo priliku da svi građani biciklisti i pješaci, koji se kreću u vrijeme smanjene vidljivosti (noć, kiša, magla i slično) da poštuju prometne propise, ta da koriste reflektirajuće prsluke ili odjeću sa reflektirajućim materijalima.

Također skrećemo pozornost da u vrijeme smanjene vidljivosti i vozači motornih vozila koriste svjetla na vozilima, iz razloga da budu uočljiviji na cesti od strane drugih sudionika u prometu.” dodaju iz PU varaždinske.

Obavezno korištenje svjetala na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close