IzdvojenoLokalnoVijesti

Postavljen kamen temeljac za novu školu u Svetom Iliji vrijednu 56 milijuna kuna: Prisustvovao i premijer!

Zajednica ponuditelja, tvrtke ZTB Gradnja i Energo-S iz Varaždina, kojoj su povjereni radovi, trebala bi ih izvesti u godinu i pol, a otvorenje škole planirano je za kraj ljeta 2022. godine

U nazočnosti brojnih gostiju i dužnosnika, među kojima su bili i premijer Andrej Plenković, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, saborski zastupnik Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njihovi suradnici, djelatnici škole i brojni mediji, danas je u Svetom Iliji postavljen temeljni kamen buduće nove školske zgrade Osnovne škole “Vladimira Nazora”, čime su i službeno počeli radovi na projektu vrijednom više od 56 milijuna kuna.

Nakon pozdravnih riječi, postavljen je temeljni kamen i u njega ugrađena povelja koju su danas potpisali sudionici svečanosti.

Za gradnju nove školske zgrade suglasnost je Ministarstvu obrazovanja dala Vlada Republike Hrvatske, i to za izgradnju škole, vanjsko uređenje, uređenje pristupne prometnice, ograde i školskih sportskih terena.

Ukupna vrijednost projekta veća je od 56 milijuna kuna, koje su zajedno osigurali Ministarstvo obrazovanja i znanosti 80%, (odnosno 44,6 milijuna kuna), potom Varaždinska županija kao osnivač škole koja osigurava 15% sredstava, a 5 % je investicija matične Općine Sveti Ilija, čiji načelnik Marin Bosilj je također sudjelovao u svečanosti održanoj na gradilištu nove školske zgrade.

I projektant Zoran Brakus iz Arhitektonskog studija „Brakus”, pojasnio je povijest projektiranja zgrade dugu 8 godina, te detalje građevine od 4 tisuće kvadratnih metara, koje se, zajedno sa pripadajućih 2 tisuće kvadrata školskih sportskih terena gradi na zemljištu površine 16 tisuća četvornih metara.

Zajednica ponuditelja, tvrtke ZTB Gradnja i Energo-S iz Varaždina, kojoj su povjereni radovi, trebala bi ih izvesti u godinu i pol, a otvorenje škole planirano je za kraj ljeta 2022. godine.

Tags

Povezani Članci

Close