LokalnoVijesti

POTPISAN UGOVOR Dio grada Novog Marofa uskoro će dobiti novu javnu rasvjetu

Riječ je o velikom projektu urbanizacije središta grada

Dio grada Novog Marofa uskoro će dobiti novu javnu rasvjetu. Radi se o dijelu naselja Novi Marof – Štuk, za koji su ugovor o izradi Glavnog projekta za gradnju javne rasvjete potpisali novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor tvrtke CTING iz Lepoglave Nenad Novak.

Kako bi se pristupilo gradnji moderne javne rasvjete sklopljen je ugovor o izradi glavnog projekta vrijednosti 77.500 kuna, u što je uključen PDV. Lepoglavska tvrtka obvezala se u 90 dana izraditi elektrotehnički projekt i građevinski projekt te Ortofoto karte s uklopljenim službenim katastarskim planom, idejno rješenje te troškovnik.

„Izrada spomenu dokumentacije preduvjet je za prijavu rekonstrukcije javne rasvjete na neke od natječaja na nacionalnoj razini. Riječ je o velikom projektu urbanizacije središta grada i velikom iznosu za što ćemo sredstva tražiti s državne razine“, kazao je gradonačelnik Jenkač.

Inače, sam projekt predviđa rekonstrukciju javne rasvjete odnosno zamjenu više stotina stupova i rasvjetnih tijela. Jednom kada rekonstrukcija bude završena, grad Novi Marof dobit će kvalitetniju, štedljiviju i ekološki prihvatljiviju javnu rasvjetu u središtu naselja Novi Marof.

 

Tags

Povezani Članci

Close