LokalnoVijesti

Potpisan ugovor o građenju javne rasvjete dijela naselja Novi Marof – dio Štuk – I. faza

Eto što će se i kako u narednom periodu raditi!

U Novom se Marofu nastavljaju projekti vezani uz uređenje, odnosno poboljšanje komunalne infrastrukture, a sada je na redu 1. faza gradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na Štuku.

Ugovor o radovima potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predstavnici tvrtki Cotra d.o.o. i Kabel-Mont d.o.o.

Na dijelu obuhvata gradnje i rekonstrukcije koji obuhvaća Kratku ulicu, Ulicu Ivana Kukuljevića, dio Ulice kralja Tomislava, dio Ulice Matije Gupca, Ulicu Mirka Račkog, odvojak Ulice Mirka Račkog, Ulicu Nikole Šubića Zrinskog i Ulicu Vladimira Nazora, izvedena je postojeća javna rasvjeta, djelomično na stupovima NN mreže, a djelomično na metalnim rasvjetnim stupovima sa svjetiljkama s natrijevim izvorom svjetlosti snaga 70-150 W. Radovima je predviđena demontaža svih rasvjetnih tijela i metalnih stupova te gradnja nove kandelaberske javne rasvjete s novim energetski učinkovitim LED svjetiljkama, uz zadržavanje iste trase novih podzemnih kabela i novih metalnih stupova s postojećom rasvjetom.

To je nastavak uređenja centralnog naselja Novi Matrof, s obzirom da smo pretprošle godine odradili jedan dio, a to je Zagorska ulica, šetnica uz Koroščak i dio Ulice kralja Tomislava. Sada je na redu Štuk 1, a sljedeće godine idemo na Štuk 2. Riječ je o investiciji od 1,5 milijuna kuna koju smo pripremali, projektirali i koja kreće u fazu izvođenja – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Ono što treba naglasiti jest da paralelno dogovaramo s Elektrom da spušta svoje opskrbne kablove podzemno i da svi priključci budu podzemni. Ovo su pripreme s vidljivim radovima koji se događaju na području Novog Marofa – zamjena plinskih i vodnih instalacija. Idemo dalje i krećemo s aglomeracijom, da bi zamijenili kompletno svu infrastrukturu te nakon toga bili u mogućnosti završno urediti kompletne ulice – dodao je gradonačelnik.

Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete financirat će se iz novomarofskog gradskog proračuna te manjim dijelom sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a trebali bi biti završeni za četiri mjeseca.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close