LokalnoVijesti

Potpisani ugovori za dogradnju Dječjeg vrtića u Novom Marofu: Rok za izgradnju je nešto više od godinu dana!

U Novom Marofu u završnu fazu ulazi još jedan veliki kapitalni projekt – dogradnja Dječjeg vrtića

U Novom Marofu u završnu fazu ulazi još jedan veliki kapitalni projekt – dogradnja Dječjeg vrtića.

U prostorijama Dječjeg vrtića Novi Marof u četvrtak je gradonačelnik Siniša Jenkač s predstavnicima tvrtki izabranih u postupku javne nabave potpisao ugovore o izvođenju radova na dogradnji-rekonstrukciji Dječjeg vrtića te za stručni nadzor nad radovima. Ugovor za dogradnju potpisao je s Darkom Lovrićem, direktorom tvrtke Izgradnja futura d.o.o. iz Donjeg Stupnika, a za stručni nadzor s Ivanom Vindišom, direktorom tvrtke Aris d.o.o. iz Varaždina. Vrijednost radova je 9.146.897,92 kuna s PDV-om, a stručnog nadzora 135.000 kuna s PDV-om.

Rekonstrukcija-dogradnja građevine javne i društvene namjene, predškolska ustanova – Dječji vrtić Novi Marof, što je službeni naziv prijavljenog projekta, sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fond za ruralni razvoj sa 85 % EU sufinanciranja.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je da se radi o još jednoj kapitalnoj investiciji za Novi Marof.

Nakon 19 godina ponovo velika investicija, sada ne u izgradnju, nego u dogradnju dječjeg vrtića. Prva izgradnja bila je 2000. i otvorenje 2001. Sada krećemo u dogradnju, jednako vrijednu investiciju i financijski i prostorno jer ćemo dobiti gotovo još jedan vrtić. Unatoč nešto vremenski duljem periodu od samog početka, kada smo 2015. raspisali natječaj i potpisali ugovor s projektantima, do 2019. kada potpisujemo ugovor s izvođačima. Važno je napomenuti da će vrtić biti sufinanciran europskim sredstvima, sa 6,8 milijuna kuna. Za to je vrijedilo čekati jer bi se Grad inače trebao zadužiti – rekao je gradonačelnik te dodao da se radi i na energetskoj obnovi postojećeg vrtića te će se dobiti zaokružena cjelina.

Na postojećem dječjem vrtiću investicija je skoro 2,8 milijuna kuna. To radimo preko nacionalnih sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sve zajedno je dakle oko 12 milijuna kuna investicije u vrtiće. Dugo smo o tome govorili i najavljivali, a sada došli do vidljive faze projekta – kazao je Jenkač.

Rok za izgradnju je nešto više od godinu dana.

Darko Lovrić, direktor firme Izgradnja futura d.o.o. iznimno je zadovoljan što je upravo ova firma odabrana na natječaju.

Riječ je o doista ozbiljnom natječaju, ali mi smo zadovoljili sve kriterije i odabrani smo za glavnog izvođača radova na Dječjem vrtiću. O značaju vrtića za ovo mjesto ne treba mnogo govoriti, mi ćemo svakako dati svoj obol koji se i očekuje, a to su kvaliteta i rok – izjavio je Lovrić.

Dječji vrtić Novi Marof trenutno ima upisano 159 djece u šest odgojno-obrazovnih skupina. Osim redovitog desetsatnog programa Dječji vrtić Novi Marof provodi i program predškole koji je ove pedagoške godine pohađalo 75 djece. Desetsatni program provode u dvije jasličke i četiri vrtićke skupine. Na realizaciji odgojno-obrazovnog rada radi 13 odgojno obrazovnih djelatnika i jedna stručna suradnica, a još je zaposleno sedam djelatnika tehničke službe i tri asistentice za djecu s teškoćama u razvoju. Dogradnjom vrtića planira se zaposliti još osam djelatnika/ca za provođenje odgojno-obrazovnog procesa, jednog stručnog suradnika/cu i dva djelatnika/ce tehničke službe, istaknula je ravnateljica vrtića Karolina Fotak.

Dogradnja Dječjeg vrtića Novi Marof imat će značajnu ulogu za podizanje kvalitete rada vrtića samim time što će nam novi prostori omogućiti djelomično rasterećenje odgojno-obrazovnih skupina, dobiti ćemo prostor namijenjen provođenju programa predškole i kraćih programa koji će biti namijenjeni i djeci koja nisu redoviti polaznici desetsatnog programa vrtića. Prostorno materijalni kontekst je uz kvalitetan odgojno obrazovni kadar najznačajniji čimbenik za provođenje kvalitetne odgojno obrazovne prakse, kojom se potiče cjelokupni rast i razvoj svakog djeteta, roditelja, djelatnika i okruženja u kojem djelujemo – kazala je Fotak.

Trenutni kapacitet kojeg ima Dječji vrtić Novi Marof zadovoljava tek nešto više od 60 % potreba roditelja za upisom djece u vrtić pa će dogradnja podići standard u odgojno-obrazovnom segmentu na području Grada Novog Marofa, osnivača Dječjeg vrtića Novi Marof.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close