LokalnoVijesti

Potpredsjednik Vlade Štromar: I u Cestici će se graditi POS stanovi

Riječ je o šest stanova koji će biti izgrađeni u idućih 10 mjeseci

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u ponedjeljak je obišao lokacije na kojima se provode projekti koje Općina Cestica provodi uz sufinanciranje ministarstva.

Štromar i ravnatelj APN-a Dragan Hristov, s načelnikom Općine Cestica Mirkom Korotajem, obišli su parcelu na kojoj će se graditi POS stanovi. Nedavno je donijeta odluka o odabiru izvođača radova na izgradnji višestambene građevne POS-a.

“Primjer razvijenog sjevera”

Ministarstvo graditeljstva unazad tri godine provodi dvije mjere za pomoć mladim obiteljima – POS i subvencionirani stambeni krediti. Do sada više od 13 tisuća mladih kroz subvencije riješilo svoje stambeno pitanje, a u tim je obiteljima do sad rođeno preko 1500 djece. Kad tome pribrojimo mlade koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a već sada prelazimo 21.300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj.

– Zahvaljujući odličnom radu načelnika Korotaja i njegove ekipe Cestica se uvrstila među općine koje služe kao dobar primjer razvijenog sjevera. Često sam bio ovdje jer smo potpisivali ugovore za realizaciju projekata, a sljedeći nam je sad korak pomoći i mladima da riješe svoje stambeno pitanje. Iznimno mi je drago da i u Cestici realiziramo mjeru kojoj je cilj pomoći mladima da riješe stambeno pitanje. Zahvaljujući našim mjerama do sad više od 21 tisuća mladih obitelji ima krov nad glavom – rekao je Štromar i zahvalio načelniku Korotaju što je ovu mjeru prepoznao.

Gradit će se šest stanova

Ravnatelj APN-a Dragan Hristov podsjetio je da su u Hrvatskoj izgrađena 8322 POS stana, ukupne investicije oko 4,3 milijardi kuna, a država je kroz svoj poticaj uložila 1,13 milijardi. Stanovi su izgrađeni u 80 lokalnih jedinica po cijeloj Hrvatskoj, a u Varaždinskoj županiji 281 stan – u Varaždinu, Lepoglavi, Ludbregu, Cestici i Velikom Bukovcu.

Načelnik Korotaj je rekao je da je Općina Cestica provela svu potrebnu proceduru za izgradnju stanova, a APN je proveo postupak nabave.

– Idući tjedan započet će radovi na izgradnji objekta. Riječ je o šest stanova koji će biti izgrađeni u sljedećih deset mjeseci. Dosad je izgrađeno deset stanova po programu POS-a i šest poslovnih prostora. To se pokazalo kao dobar projekt. Zato smo ušli i u projekt sa još šest stanova. Velika je zainteresiranost i ovih dana pokrećemo sljedeću akciju za izgradnju novih 12 stanova – najavio je načelnik Korotaj.

Tags

Povezani Članci

Close