LokalnoVijesti

Potpredsjednik Vlade Štromar u Brezničkom Humu obišao postojeće i najavio nove radove

Hegedić i Štromar boravak u Šćepanju iskoristili su za obilazak tamošnje obnovljene Područne škole i igraonice za predškolski odgoj, te Vinarije Šafran gdje su se susreli s poznatim poduzetnicima Stjepanom Šafranom i Josipom Tržecom

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar posjetio je Općinu Breznički Hum. Na području te općine Ministarstvo je novčanim sredstvima pomoglo postavljanje ekološke javne LED rasvjete u dvije faze, a ovih je dana zahvaljujući naporima Hrvatskih cesta postavljen i semafor na državnoj cesti čime je povećana sigurnost u prometu, a zahvaljujući pomoći ministarstva uskoro će započeti i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Šćepanju.

– Riječ je o projektima koji će povećati komunalni standard rubnih naselja u općini. Moram naglasiti da je naš izvorni proračun skroman, a pomoć Ministarstva graditeljstva je na razini polovice proračuna – kazao je načelnik općine Zoran Hegedić te istaknuo kako su poreznim reformama aktualne Vlade udvostručeni općinski prihodi s 916 tisuća na 1,8 milijuna kuna.

“Ovdje se nije dovoljno ulagalo”

Dodao je i da je Ministarstvo prošle godine financiralo nabavu komunalnog traktora s malčirkom i ralicom te posipačem za zimsku službu, što bi općini moglo uštedjeti oko 200 tisuća kuna.

– Ovdje se do sada nije dovoljno ulagalo a politika zaokupljena ideološkim podjelama nije se obazirala na stvarne potrebe ovdašnjih ljudi, projekti su stajali negdje u ladicama, a počeli smo ih realizirati prije tri godine otkada sudjelujemo u vlasti – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Uštede za stipendije

Načelnik Hegedić istaknuo je da se putem nove ekološki prihvatljive javne rasvjete na električnoj energiji godišnje uštedi oko 75 tisuća kuna što se potom preusmjerava u stipendiranje studenata i pomoć mladim obiteljima, što do sada nisu mogli zbog nedostatnih sredstava.

Osim uređenja rasvjete postavljen je semafor na državnoj cesti koji će primiriti intenzitet prometa i unijeti veću sigurnost za pješake i najmlađe sudionike kao najranjivije skupine u prometu.

Hegedić i Štromar boravak u Šćepanju iskoristili su za obilazak tamošnje obnovljene Područne škole i igraonice za predškolski odgoj, te Vinarije Šafran gdje su se susreli s poznatim poduzetnicima Stjepanom Šafranom i Josipom Tržecom.

Tags

Povezani Članci

Close