IzdvojenoVijesti

POTVRĐENO! 235 osoba oboljelih od koronavirusa: ‘Budite vani, ali držite razmak!’

Ne treba raditi paniku, važno je ostati pribran i održavati razmak zbog situacije s koronavirusom!

Stožer civilne zaštite donio je u subotu Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima nakon čega je policija počela pozivati građane da idu kućama.

Ukidaju se međugradske linije za vlakove i autobuse, a na otoke će moći samo njihovi stanovnici.

Civilna zaštita ponovno je uputila građanima apel da i u ovim izvanrednim uvjetima drže potreban razmak kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Znamo da se bojite, osjećate strah i nelagodu. Usprkos snažnim emocijama i strahu koji se pojavio, pozivamo vas da u ovim izvanrednim uvjetima, držite potreban razmak unatoč potresu koji je zahvatio Hrvatsku u jutarnjim satima”, pozivaju iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

“Čuvajte sami sebe i čuvate drugi. Budite vani, ali obucite se dobro. Stavite kape, rukavice, debele jakne, šal preko usta. I držite razmak. Potresa će još biti, ali ne postoje metode preračuna prema kojima bismo znali kakvi će biti. Znali smo da će se potres nekad ovdje dogoditi. Proširila se panika. Nema naznake da će se dogoditi neki jaki potres. Realno je da bude još potresa koje ćemo osjetiti.” dodaju.

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite potvrđeno je kako je trenutna brojka oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj 235. A to znači 29 više no što je to bilo u 16 sati.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close