NajaveVijesti

POVODOM DANA DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI: U četvrtak predavanje ‘Lijek je u nama’ i podjela zahvalnica ovim osobama!

Krv je dragocjen lijek i potrebe za krvlju su stalne, a jedini izvor krvi je čovjek

‘Lijek je u nama” naziv je predavanja koje će se uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi HCK održati 24. listopada s početkom u 12,30 sati za učenike završnih razreda Srednje škole Ivanec.

Predavanje će se održati u Amfiteatru Srednje škole Ivanec, a održati će ga dr.med. Anka Dorić, spec.transfuzijske medicine (Djelatnost za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin).

Krv je dragocjen lijek i potrebe za krvlju su stalne, a jedini izvor krvi je čovjek.

Upravo zbog toga potrebna je stalna edukacija i motiviranje pučanstva za darivanjem krvi, a osobito nam je želja informirati, motivirati i uključiti mlade ljude da postanu redovni dobrovoljni darivatelje krvi. GDCK Ivanec godišnje ima više od 100-tinjak mladih, novih dobrovoljnih darivatelja krvi.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopad ujedno je prilika odnosno poticaj novim, mladim dobrovoljnim darivateljima krvi da se odazovu akcijama darivanja krvi. Predavanju će ispred GDCK Ivanec prisustvovati djelatnici, te predsjednica i zamjenik predsjednika GDCK Ivanec, kao i darivateljica krvi koja je ove godine primila priznanje za 55 puta darovanu krv.

Uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 24.10. u 18,00 sati, GDCK Ivanec će u svojim prostorijama, svečano uručiti zahvalnice i priznanja darivateljima krvi koji su ove godine na organiziranim akcijama darivanja krvi i/ili darujući krv u Transfuzijskoj službi Varaždin, ostvarili pravo na zahvalnicu i znak priznanja:

ženama za 35,55 i 75 puta darovanu krvi, te muškarcima za 50,75 i 100 puta darovanu krv; a koji se nisu mogli odazvati izletu kojim je ove godine GDCK Ivanec obilježilo 25. 10., Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Ove godine zahvalnicu i priznanje ostvarilo je ukupno 33 dobrovoljnih darivatelja krvi (od čega su 4 obiteljske zahvalnice). Nakon sjednice izvršnog Odbora, zahvalnice i priznanja darivateljima krvi će uručiti predsjednica i članovi izvršnog Odbora GDCK Ivanec.

GDCK Ivanec dana 25. listopada na prijam kod zamjenika župana Varaždinske županije, g. Roberta Vugrina, povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi upućuje troje (3) svojih darivatelja/ica koji su ove godine ostvarili pravo na zahvalnicu i znak priznanja. Sukladno odluci GDCK Ivanec na prijem kod zamjenika župana ove godine upućuju se darivateljice (Ž) koje su ove godine ostvarile pravo na zahvalnicu i znak priznanja i to:

  1. Gđa Ivanka Mavrek iz Ivanca (ostvarenih 58 darivanja); ove godina primila priznanje za 55 puta darovanu krv.

  2. Gđa Vera Nišević, iz Ivanca (ostvarenih 36 darivanja), ove godine primila priznanje za 35 puta darovanu krv.

Te dobrovoljni darivatelj krvi koji je ove godine ostvario pravo za priznanje za 75 puta darovanu krv:

  1. Tomislav Videc iz Maruševca (ostvarenih 76 darivanja), ove godine primio priznanje za 75 puta darovanu krv.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close