LokalnoVijesti

Povodom svjetskog dana laboratorija učenici trećih razreda Srednje škole Ivanec posjetili Medicinsko-biokemijski laboratorij u Ivancu: Pojašnjen im put od vađenja krvi do nalaza

Drugi Međunarodni dan laboratorijske medicine u Hrvatskoj

Učenici 3.G1 i 3.G2 razreda su u sklopu nastave biologije u utorak posjetili Medicinsko-biokemijski laboratorij u Ivancu te na taj način obilježili „Drugi Međunarodni dan laboratorijske medicine u Hrvatskoj“ koji se održao pod nazivom LabDay 2019.

U laboratoriju ih je ugostila mag. med. biochem. Marta Krtanjek koja im je pojasnila put koji ‘prolazi’ uzorak krvi od vađenja pa do izdavanja nalaza.

Također, učenici su tijekom posjeta saznali koje se sve vrste pretraga provode u medicinsko-biokemijskim laboratorijima, tko radi u laboratorijima, kao i princip rada uređaja s kojima su se susreli u laboratoriju.

Ova se manifestacija na inicijativu Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu u Hrvatskoj provodi drugu godinu, s ciljem predstavaljanja struke magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine i približavanjem korisnicima tih usluga.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close