Crna kronikaVijesti

POŽAR U PROIZVODNOM POGONU VUNE U NOVOM MAROFU: Ozlijeđen 50-godišnjak!

9. prosinca oko 4.20 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu

Jučer, 9. prosinca oko 4.20 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu izbio je požar u proizvodnom pogonu vune. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u proizvodnom pogonu na kraju poli kondenzacijske komore glavne linije uslijed doticaja uključka koji je nusprodukt u proizvodnom procesu sa podmazanim transportnim lancem poslije čega se plamen transportnim lancem proširio do početka linije.

Prilikom gašenja požara došlo je do stvaranja plina i pare koja je završila u komori sa filterima, a gdje je 50-godišnji djelatnik poslije gašenja termo vizijskom kamerom pokušavao izmjeriti moguće zaostajanje opožarenih mjesta.

U tom trenutku je došlo do nastajanja povišenog tlaka u komori od prije navedene pare i plinova te izbacivanja te smjese kroz otvorena vrata komore, te odbacivanja djelatnika na asfaltnu površinu. Uslijed odbacivanja je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i DVD Novi Marof koji su požar i ugasili. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, priopćeno je iz PU varaždinske.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close