LokalnoVijesti

POZITIVNA SURADNJA Razmjenom plišanaca povezali se vrtići Čarobno ogledalce i Roda

Suradnja dvaju vrtića iz različitih županija

Uvertira u pustolovine upoznavanja susjedne županije je predivan oblik suradnje između dva mala privatna vrtića iz različitih županija. Dječji vrtić Roda dao je svoj doprinos najvećoj manifestaciji Ivanić – Grada, kraljici jeseni – BUČIJADI kroz organizaciju posjeta roditelja, djece i djelatnika dječjeg vrtića Čarobno ogledalce iz Varaždinskih Toplica.

Osnivačica vrtića Roda Maja Rodić Škondro i ravnateljica vrtića Čarobno ogledalce Kristina Šajatović Ledić povezale su se kroz prisustva na raznim edukacijama. S obzirom na slične izazove i problematiku koju u kratko vrijeme egzistencije vrtića uspješno savladavaju odlučile su se na primjer dobre prakse kroz jačanje partnerstva vrtić-vrtić.

Tolerantni vrtići u suradnji

Oba vrtića sudjelovala su u međunarodnom projektu „Say hello to the world“ i osigurali status Tolerantnog vrtića kroz provođenje niza aktivnosti na određene teme sa zemljama partnerima. Osim što razvijaju toleranciju prema drugačijim kulturama, vjeri, jezicima i običajima također potiču razvoj pozitivne slike o sebi, vlastitom identitetu, nacionalnoj pripadnosti, baštini i običajima.

Plišanci u razmjeni 

Kako bi djeci pružili iskustvo upoznavanja različitih krajeva Lijepe naše, vrtić Roda i vrtić Čarobno ogledalce odvažili su se na izazov kroz razmjenu lutke– plišanca koji će se implementirati u obitelj tako što će ga djeca zajedno s roditeljima voditi u istraživanje svog grada fotografirajući njima zanimljiva mjesta. Simbolični plišanac u obliku bučice krenuo je put Varaždinskih Toplica, dok je u Ivanić-Grad stigao Rimljanin Maksimilijan.

Konačni produkt ovog projekta bit će suradnja roditelja i vrtića tako da se roditelji uključe u aktivnosti i pokažu djeci koliko im je važno ono što njihova djeca svakodnevno rade u vrtiću. Knjižice uspomena i povratak Maxa i Bundeka u svoje matične kuće, vrtići će odraditi kroz proljetni izlet i posjet roditelja i djece dječjeg vrtića Roda vrtiću Čarobno ogledalce i najvećoj manifestaciji Varaždinskih Toplica Aquafestu.

Tags

Povezani Članci

Close