ŠkolstvoVijesti

Predstavnici sindikata najavili gdje će se štrajkati u četvrtak i ponedjeljak: Pripremaju i ‘dva velika događaja’

Uskoro treći ciklus štrajka!

I idući tjedan nastavlja se štrajk u sustavu odgoja i obrazovanja te će u ponedjeljak štrajkati osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, poručili su u srijedu čelnici dvaju sindikata prosvjetnih radnika u štrajku.

Time počinje i treći ciklus cirkularnog štrajka.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručili su kako i dalje ne posustaju u štrajku, sve do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti poslova na 1,406 postotna boda, piše Hina.

Za treći ciklus štrajka, koji počinje u ponedjeljak, najavili su “dva velika događaja”, a još razmišljaju o lokaciji gdje će ih provesti.

“Ne zanima nas tko će ostati u koaliciji, naši zahtjevi ostaju jednaki i nepromjenjivi, i ne ovise o tome tko je sve u vladajućoj koaliciji. Onaj koji može riješiti naš problem je Vlada”, kazao je Mihalinec, dodavši kako i dalje čekaju njezin poziv.

“Očekujemo da će štrajk bit plaćen. Neplaćanje dana u štrajku bilo bi političko samoubojstvo. Izbori su blizu, i konstantan je to pritisak na vladajuće. Mislim da je prijetnja da štrajk neće bit plaćen, prijetnja praznom puškom”, poručila je Šprem.

O nadoknadama dana izgubljenih u štrajku su kazali kako o njihovoj provedbi odlučuje nadležno ministarstvo i ministrica. Dodali su da nemaju informacije o medijskim navodima o sve većem broju zabrinutih roditelja.

Šprem je pojasnila kako će o nadoknada imati smisla pričati tek kada se ispune njihovi zahtjevi i štrajk bude gotov. “Svi učenici su tek četvrti dan u štrajku, a Vlada će sutra imati 16. dan štrajka”, kazao je Mihalinec.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close