PolitikaVaraždinska županijaVijesti

Premijer Plenković posjetio Kneginec: Družili se s vatrogascima DVD-a Gornji Kneginec

U četvrtak, 29. kolovoza

Općinu Gornji Kneginec posjetio je u četvrtak, 29. kolovoza predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar državne imovine doc.dr.sc. Mario Banožić te saborski zastupnici Anđelko Stričak, Sunčana Glavak i dr. Josip Križanić.

Posjet je započeo obilaskom gradilišta Vatrogasnog doma DVD-a Gornji Kneginec, čiju gradnju sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Ukupna vrijednost projekta je 4 milijuna kuna, a ove godine realizirati će se prva faza projekta vrijedna 2 milijuna kuna.

Nakon gradilišta vatrogasnog doma, predsjednik Vlade posjetio je novi dječji vrtić Bubamara u Knegincu Gornjem, čija izgradnja je stajala 14 milijuna kuna, gdje se upoznao sa provođenjem EU projekta „Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici”, vrijednog 2,6 milijuna kuna, financiranog iz Europskog socijalnog fonda putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Općinski načelnik Goran Kaniški predsjednika Vlade Republike Hrvatske upoznao je sa predmetnim općinskim investicijama u predškolski odgoj i vatrogastvo, kao i sa važnijim projektima i programima koje provodi ili priprema Općina Gornji Kneginec, te se premijeru zahvalio na podršci Vlade Republike Hrvatske brojnim općinskim projektima.

Drago mi je da je premijer Plenković posjetio Općinu Gornji Kneginec, najrazvijeniju općinu Varaždinske županije, općinu koja je prva započela ulagati u razvoj poduzetništva te je još davne 1997. godine ustrojila Poduzetničku zonu Kneginec na 170 hektara površine u kojoj je do danas svoje mjesto našlo preko 60 tvrtki, koja je od strane Ministarstva gospodarstva i partnera službeno proglašena najperspektivnijom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj, u kojoj je zaposleno preko 1.500 djelatnika te je investirano preko milijardu kuna, općinu čiji godišnji izvoz u inozemstvo premašuje i 10 puta izvoz pojedinih hrvatskih županija, općinu u kojoj već 20 godina nema liste čekanja za upis djece u dječji vrtić i u kojoj kontinuirano raste broj stanovnika, općinu koja je sama uredila kompletnu komunalnu infrastrukturu, od izgradnje 32 km kanalizacije do izgradnje nogostupa i sadnje drvoreda uz sve najznačajnije prometnice, a uz sve nabrojano, 7 godina za redom proglašavana je od strane Hrvatske turističke zajednice najuređenijom općinom Varaždinske županije. Upoznao sam premijera Plenkovića i sa konkretnim projektima kojima smo u novoj fazi razvoja naše općine, a to je društvena nadgradnja kroz izgradnju i jačanje predškolskih kapaciteta, izgradnju društvenih prostora kao što su prostori za rad udruge umirovljenika i vatrogasnih društava, te financiranje i provođenje raznih programa kojima svojim žiteljima želimo olakšati i poboljšati svakodnevni život” istaknuo je načelnik Kaniški.

Po završetku posjeta, predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo viđenim, konstatirao je kako Općina Gornji Kneginec ima zavidan nivo razvijenosti, te pohvalio napore Općine Gornji Kneginec u pripremi i provođenju brojnih projekata.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close