Politika

Premjer dao šokantno priznanje Međimurcima: Njihove male plaće dijelom su rezultat propalih poslova brodogradnje

Prije obilježavanja 29. obljetnice osnivanja međimurskog HDZ-a

Prije obilježavanja 29. obljetnice osnivanja međimurskog HDZ-a, premijer Andrej Plenković (HDZ) odgovorio je na pitanje kako to da je Međimurska županija dobila u zadnje dvije godine 450 milijuna, a brodogradnja 4,5 milijarde kuna. Kad će zazvoniti alarm u Vladi i okrenuti se k onima koji su lokomotiva gospodarskog razvoja jer je i u Međimurju prisutan odljev kadrova?

“Razumijemo mi taj problem, nije da da kod ne postoji neka vrsta nerazumijevanja. Politika naše Vlade je da jačamo regionalni razvoj, smanjujemo nejednakosti, podupiremo poduzetništvo. A što se tiče brodogradnje, to je pitanje državnih jamstava, obveza koje su ostale na našim leđima iz prijašnjih vlada i mu tu kao država nemamo izbora da bi zadržali kredibilitet. Bitno je da ova grana idnudstrije mora funkcionirati na tržišnim osnovama.”

Dodano mu je i zanimljivo potpitanje kako ljudi u Međimurju misle da su i njihove male plaće rezultat propalih ulaganja u brodogradnju, Plenković je rekao “Dijelom da, no ne možemo se međusobno optuživati među regijama.”

Tags

Povezani Članci

Close