Crna kronikaIzdvojenoVijesti

PRIJEVARA PUTEM INTERNETA: Uplati zlatnik koji nikada nije dobio, policija upozorava!

U srijedu, 12. veljače 2020. godine

U srijedu, 12. veljače 2020. godine Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest muške osobe s područja Međimurske županije o prijevari putem interneta.

Naime, prije nekoliko dana preko internetskih stranica oštećeni je pronašao oglas o kupnji zlatnika čiju je cijenu s prodavateljem dogovorio putem poruka, dok je novac uplatio preko banke.

Pošto do današnjeg dana nije primio uplaćenu robu te se osoba s kojom je kontaktirao više ne javlja, smatra da je prevaren, priopćeno je iz PU međimurske.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Apeliramo na građane da olako ne prihvaćaju neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, eventualno sklapati poslove.

U svakom slučaju, budite oprezni, a ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju.”priopćili su iz policije.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close