Vijesti

„Prilagodba klimatskim promjenama“: Hrvatska dobila novu stanicu pod ovim nazivom

Tiče se samo klimatskih promjena

U rad je krajem 2019. godine puštena nova mrežna stranica pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama“ koja predstavlja središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj. Ovu mrežnu stranicu pokrenulo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da bi građanima i institucijama omogućilo kvalitetan i ažuran izvor relevantnih informacija o prilagodbi klimatskim promjenama.

Središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama nudi i odgovore na pitanja „Što je prilagodba klimatskim promjenama?“ te „Zašto bismo trebali djelovati?“.

“Informacije o prilagodbi klimatskim promjenama prikazane su kroz izbornike: baza znanja, politike, primjeri dobre prakse, projekti, pitanja i odgovori i novosti. Na mrežnoj ćete stranici pronaći pojmove vezane uz klimatske promjene, a koji prvenstveno proizlaze iz Strategije prilagodbe klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2040. godine s pogledom na 2070. godinu, piše N1.

Saznat ćete i što je to klimatsko modeliranje te koji su to utjecaji klimatskih promjena na različita područja u Republici Hrvatskoj. Ako ste u potrazi za relevantnim podacima i dokumentima koji se odnose na prilagodbu klimatskim promjenama, na jednom ćete mjestu moći pregledati i međunarodnu i europsku razinu s fokusom na Hrvatsku.

Primjeri dobre prakse i projekti fokus stavljaju na hrvatsko podneblje pa ćete tamo pronaći ideje i inspiraciju za djelovanje u različitim područjima, poput turizma, energetike, poljoprivrede itd. Želite li se dodatno informirati o Strategiji prilagodbe klimatskim promjenama te provedbi mjera i situaciji u Republici Hrvatskoj, to možete učini u sekciji pitanja i odgovora. Ta će se sekcija, kao i ostatak mrežne stranice „Prilagodba klimatskim promjenama“, nadopunjavati i mijenjati prema relevantnim novostima o prilagodbi klimatskim promjenama.

Za one koji žele znati više, na naslovnici se nalaze korisne poveznice, domaće i inozemne, koje obuhvaćaju sporazume, inicijative, institucije i mrežne stranice s vijestima o (prilagodbi) klimatskim promjenama.

Sve građanke i građani Republike Hrvatske pozvani su dati svoj doprinos i podržati rad ove mrežne stranice. Upiti i informacije vezane uz prilagodbu klimatskim promjenama mogu se dostavljati putem kontakt obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici“, priopćili su iz Društva za oblikovanje odrżivog razvoj, piše N1.

Tags

Povezani Članci

Close