IzdvojenoVijestiZdravlje

PRIPAZITE! Već drugi proizvod u dva dana se zbog salmonele povlači s polica

U četvrtak su povučeni odresci pilećeg filea Perutnine Ptuj, a danas pileći batak sa zabatkom bez kosti koji je na tržište stavio PPK

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak kako se zbog salmonele opoziva proizvode Odresci pilećeg filea od prsa od 400 grama, Perutnine Ptuj, koje je na tržište stavio Lidl, a u petak da se zbog salmonele povlači pileći batak sa zabatkom bez kosti s kožom u pakiranju po pet kilograma poljskog proizvođača koji je na tržište stavio PPK.

Riječ je o proizvodu LOT broja L 2350011344, upotrijebiti do 26. 5. 2020. godine u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis.

Proizvođač je subjekt u poslovanju s hranom Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska, a proizvod stavlja na tržište subjekt PPK Karlovačka mesna industrija d.d., Karlovac. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

U priopćenju se navodi da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Detaljnije informacije o povlačenju proizvoda dostupne su na stranicama subjekta .

(Hina)

Tags

Povezani Članci

Close