LokalnoMeđimurska županijaVijesti

Proslavljen Dan grada Čakovca: Unatoč koronavirusu investicije vrijedne više od 150 milijuna kuna će se održati!

Svečanošću u Centru za kulturu proslavljen Dan grada

Svečanošću u Centru za kulturu proslavljen je Dan grada Čakovca, a gradonačelnik Stjepan Kovač tom je prigodom rekao kako se taj dan prvi put obilježava u posebnim okolnostima, ali da će velike investicije u gradu, vrijedne više od 150 milijuna kuna bez obzira na covid-19, biti realizirane.

Kovač je rekao da je Čakovec među prvima uveo mjere pomoći sugrađanima. Najavio je kako će i dalje pomagati građanima i tvrtkama kako bi gospodarstvo što lakše podnijelo posljedice pandemije koronavirusa.

Poručio je kako će velike investicije koje su planirane biti realizirane.

“Izvori i način financiranja dogovoreni su u prethodnom razdoblju, tako da planirana izgradnja nije upitna”, istaknuo je i dodao kako to zaslužuju njegovi sugrađani, ali i gospodarstvo, posebno ono koje sudjeluje u izvođenju radova.

Istaknuo je kako su nedavno počeli radovi na uređenju nogometnog igrališta s umjetnom travom na SRC-u „Mladost“, izgradnja kružnog toka na križanju Vukovarske ulice i Ulice Vladimira Nazora, a građevinski strojevi su u zoni Brezju u Mihovljanu te u Industrijskoj zoni Istok u Čakovcu.

“Ovih dana počela je izrada glavnog projekta za izgradnju otvorenih bazena, izrađen je izvedbeni projekt i troškovnik za novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, projektira se i regionalni teniski centar”, rekao je Kovač.

 Najavio je uskoro javnu tribinu i raspisivanje natječaja za uređenje Trga Republike.

Samo ovo nabrojeno vrijedi oko 150 milijuna kuna, a posebno ističem da je najveći dio novca osiguran iz vanjskih izvora”, istaknuo je.

Na svečanosti su uručene i godišnje nagrade Grada Čakovca.

Osim svečanosti u povodu Dana grada, otvoren je Festival jagoda i cvijeća, održan je tradicionalni mimohod limene glazbe uz pratnju mažoretkinja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulima i nestalima u Domovinskom ratu, a na otvorenome će se održati tri koncerta.

Sve ostale aktivnosti kojima se proslavljao Dan grada otkazane su zbog pandemije koronavirusa. Dan grada Čakovca obilježava se u spomen na 29. svibnja 1579., kada je grof Nikola IV. Zrinski naselju podno čakovečke utvrde dodijelio trgovačka prava. (Hina)

Tags

Povezani Članci

Close