InfoIzdvojenoStanje na cestama

PROVJERILI SMO Evo kakvo je stanje na lokalnim cestama, a donosimo i detalje o prometnoj nesreći koja se dogodila u Cerju

U Cerju se jutros dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri automobila

Prema informacijama koje smo nešto iza podneva dobili iz OKC-a Policijske uprave Varaždinske, sve prometnice na području Varaždinske županije , nakon prijepodnevne “snježne epizode i kolapsa”, trenutno su prohodne i očišćene.

Raščišćena su i mjesta na državnim cestama gdje je uslijed vremenskih prilika došlo do zanošenja teretnih vozila, te nemogućnosti prolaska za druga vozila. U prometnoj nesreći koja se dogodila na državnoj cesti DC 35 u Cerju, u kojoj su sudjelovala 3 osobna vozila, jedna je osoba ozlijeđena. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Iz Policije podsjećaju da je, u situaciji kao što je bila danas, obavezna zimska oprema na svim cestama

Jednako tako, u razdoblju od 15. studenog do 15. travnja zimska je oprema obavezna, bez obzira na vremenski utjecaj na odvijanje cestovnog prometa, na tkz. “dionicama zimskih cesta” u RH. Takve dionice na području Varaždinske županije su dvije i to: dionica autoceste A4 cijelom dužinom koja prolazi Varaždinskom županijom, te prometni spoj autoceste s državnom cestom D3, jugoistočna obilaznica grada Varaždina i nastavak prometnicom D2 do graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska.

Kazne od 700 kuna

Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se, četiri zimske gume ili četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.
Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom, vozaču, po trenutno važećim propisima, prijeti novčana kazna od 700 kuna.

Tags

Povezani Članci

Close