Varaždinska županijaVijesti

Prvi sastanak županijskih savjeta mladih u Varaždinu: Eto o čemu su sve razgovarali, a može pomoći mladima!

U petak, 13. prosinca

Predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki u petak, 13. prosinca, bio je domaćin prvom sastanku županijskih savjeta mladih sa sjevera Hrvatske održanom u Varaždinu.

Ispred Savjeta mladih Varaždinske županije sastanku su prisustvovali još i potpredsjednik Fran Ježić i član Antonio Hiržin, ispred Krapinsko-zagorske Hrvoje Novak i Deni Hršak, Koprivničko-križevačke Marko Martinčević, a ispred Međimurske Ana Maria Babić.

Na sastanku su predstavnici savjeta mladih razgovarali o županijskim programima za mlade, problemima mladih u njihovim županijama i recentnim istraživanjima koja pokazuju jasne trendove u sektoru mladih. Diskusija je pokazala kako se mladi na sjeveru Hrvatske susreću sa zajedničkim problemima kao što je nedostatak multifunkcionalnih prostora za mlade, nedostatak životne perspektive te sigurnost radnog mjesta, mogućnost napredovanja na radnom mjestu i niske plaće.

Uz sve navedene probleme, kod nas se javlja novi trend, odnosno problem mentalnog zdravlja. Činjenica da 20% mladih u našoj županiji ima suicidalne misli je veoma zabrinjavajuća i zato ćemo aktivno raditi u suradnji sa susjednim županijama na rješavanju tog problema. – istaknuo je tom prilikom Lovro Lukavečki predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije

Sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je rekao kako je povezivanje županijskih savjeta mladih sa sjevera Hrvatske logičan slijed koji će omogućiti mladima da snažnije zagovaraju rješavanje zajedničkih problema te u tome mogu računati na podršku Varaždinske županije.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close