Lokalno

Radovi na Aquacityju idu prema planu

Uredit će se i šetnica u Dravskoj šumi, prema Bombellesovoj i Dravskoj

Gradonačelnik Ivan Čehok jučer je s direktorom Varkoma Željkom Bunićem održao konferenciju za novinare na varaždinskom Aquacityju.

Prema riječima gradonačelnika, radovi na Aquacityju se odvijaju prema planu te će spremni dočekati početak ljetne sezone.

Radovi se vrše i izvan građevinske sezone.

-Otkako smo za Aquacity dobili sredstva od države, koristili smo povoljne vremenske uvjete i puno toga napravili. Vjerujem da to vide i sami građani. Očišćena je obala, jezero, šetnice će se urediti. Projekt se nastavlja. Od ministarstva smo dobili 500 tisuća kuna, a moramo i sami uložiti oko milijun kuna. Potpuno će biti obnovljeni dijelovi koje građani najviše koriste. Nakon toga odmah ide uređenje odbojkaških igrališta u suradnji s Odbojkaškim savezom– rekao je gradonačelnik Čehok.

Osim Aquacityja, planirani su radovi i na dravskim bazenima, pa se od bazena prema Dravskoj ulici radi kanalizacija koju bazeni nisu imali. Dogovoreno je i uređene šetnice u samoj Dravskoj šumi, prema Bombellesovoj i Dravskoj, na ekološki prihvatljiv način. Radit će se skuplja hodna površina kojom će moći prolaziti majke s djecom, osobe s invaliditetom i biciklisti. Uredit će se i pristupni dio bazena.

Ogromne investicije na Aquacityju i dravskim bazenima učinit će te lokacije primljivijim građanima, posebno u ljetnim mjesecima.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close