Politika

Reformisti Varaždinske županije održali edukaciju o radu i funkcioniranju lokalne i područne samouprave

Temeljne informacije osnova su dobrog rada

Reformisti Varaždinske županije održali su jučer, 12. lipnja, edukaciju o radu i funkcioniranju lokalne i područne samouprave. Edukaciji su prisustvovali vijećnici mjesnih odbora, općinskih i gradskih vijeća, Županijske skupštine te vijećnici s područja Međimurske Županije.

Sama prezentacija sastojala se dva dijela i to edukacija po pitanju izvršne i predstavničke vlasti na nacionalnoj razini kao temelj za parlamentarne izbore te u drugom dijelu rad i funkcioniranje tijela na razini Županije, Gradova i Općina.

Prisutne vijećnike uvodno je pozdravila potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević koja je istaknula važnost upoznavanja svih sadašnjih, ali i budućih vijećnika s osnovama, ali i pravilima postupanja te pravima vijećnika u predstavničkim tijelima te obaveze i funkcioniranje izvršne vlasti.

Prezentaciju o radu i funkcioniranju održali su Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i gradski vijećnik Grada Varaždina i Ivana Golubić Horvat pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije. Također, prezentirane su i pojašnjene izmjene i dopune Zakona o područnoj i regionalnoj samoupravi te su istaknuti brojni primjeri iz prakse.

Zahvaljujući vijećnicima iz Međimurske županije napravljena je usporedba funkcioniranja predstavničkih tijela između susjednih Županija. Kvalitetni temelji i znanje o radu i funkcioniranju lokalne i područne samouprave značajno utječu na funkcionalnost i kvalitetno upravljanje sredinama ljudi iz kojih dolaze, a upravo ovakvim edukacijama Reformisti će u narednom razdoblju svojim članovima, sadašnjim i budućim vijećnicima, prezentirati sve mogućnosti i izazove koji su pred njima.

 

Tags

Povezani Članci

Close