GospodarstvoIzdvojenoSponzoriranoVijesti

Regionalni dani EU Fondova

Na brojnim manifestacijama, koje će biti organizirane u 30 gradova diljem zemlje, šira javnost bit će informirana o mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije te će imati priliku iz prve ruke upoznati se s dosadašnjim postignućima i rezultatima korištenja EU fondova.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

Na brojnim manifestacijama, koje će biti organizirane u 30 gradova diljem zemlje, šira javnost bit će informirana o mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije te će imati priliku iz prve ruke upoznati se s dosadašnjim postignućima i rezultatima korištenja EU fondova, a sve u cilju smanjenja nejednakosti i jačanja regionalnoga razvoja te postizanja društvenog i gospodarskog rasta Republike Hrvatske.

Prva manifestacija održat će se 13. lipnja 2018. u Ivancu u Hotelu Orion (Horvatsko 28) s početkom u 10 sati.

Regionalne dane EU fondova pozdravnim govorima otvorit će predstavnici Grada Ivanca i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održat će se panel diskusija pod nazivom “Kako poboljšati tržište rada u Republici Hrvatskoj uz pomoć EU fondova”, na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i uspješni lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nakon panel diskusije uslijedit će stručna predavanja za potencijalne i postojeće korisnike EU fondova. Na predavanju “Postupci za dodjeljivanje sredstava iz EU fondova”, pregledom poziva za dostavu projektnih prijedloga, pojasnit će se uvjeti prijave i kriteriji odabira kao i financijska konstrukcija ulaganja te detaljno objasniti kako sustav dodjele EU sredstava funkcionira.

Nadalje, na stručnom predavanju pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike i turističke projekte”, sudionici će imati priliku saznati ključne informacije za uspješan razvoj i provedbu EU projekta te mogućnosti financiranja u okviru otvorenih natječaja za male i srednje poduzetnike, energetsku obnovu i turizam.

Po završetku predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Koraci razvoja i prijave projekta na natječaj” na kojoj će biti predstavljeno kako izraditi projektni prijedlog i uspješno podnijeti projektnu prijavu. Sudionici će tako, između ostalog, imati priliku sami ispuniti prijavni obrazac te pripremiti dokumentaciju.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmjeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, a s krajnjim ciljem poticanja konkurentnosti, stvaranja novih radnih mjesta i unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: info@danifondova.eu
fondovi@mrrfeu.hr
ili na tel. 01/63 26 033.

Povezani Članci

Close